Amposta decideix fer les seues festes majors més solidàries

Ramon Bel ha avançat les novetats d´aquest any, entre les quals destaca la creació d´una zona jove

19 mayo 2017 18:45 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, i el regidor de Festes i Mitjans de Comunicació, Ramon Bel, asseguren que aquest any en què les festes majors ja són 100% del nou equip de Govern aposten perquè siguin més populars, participatives i solidàries. Així doncs, alguns dels actes seran de pagament per tal de poder donar els diners a diverses associacions solidàries amb les quals tenen la intenció de col·laborar.

Ramon Bel ha explicat en línies generals algunes de les novetats d’aquestes Festes Majors 2016. Una d’elles és la separació dels esdeveniments en diferents zones, entre les quals destaca la creació d’una zona jove, destinada a actuacions dirigides específicament a aquest col·lectiu.

El plat fort d’aquest any serà l’actuació de Doctor Prats que juntament amb el concert de Joan Rovira tancarà les festes majors.

Un altra de les novetats serà la prova de tornar a traslladar el ball al Pavelló de Fires, però amb la intenció de donar-li un aire diferent, per convertir-lo així en un espai atractiu per a la gent.

Tot i això, no totes les nits seran al pavelló. Per exemple, la nit del 14 d’agost el ball es farà al Pont Penjant, que per primer cop serà tallat per dur a terme un esdeveniment de les festes.

Un altre esdeveniment destacat és la inauguració de les festes, que tindrà lloc el dia 12 d’agost, amb una nova actuació dels Quicos. Un espectacle creat i encarat especialment per a la població d’Amposta, amb el qual estan treballant des del setembre-octubre de l’any passat.

El cartell d’aquest any ha estat elaborat per Rut Gisbert, alumna de l’escola d’art Esardi, d’Amposta. Gisbert explica el perquè del disseny, tot argumentant que està relacionat amb el que per a ella són les festes, un fet continu i rodó. A més, volia trobar un element distintiu del terreny, i d’aquesta manera va pensar en l’arròs. També va afegir-hi molts colors perquè assegura que les festes són acolorides.

El resultat final és un disseny únic i atractiu, que molts interpreten com un esclat dels focs artificials, que tot i que no és la intenció, també està molt relacionat amb les festes. L’alcalde remarca l’encert d’aquesta proposat de cartell, que segueix la voluntat del poble de defensar el territori i la cultura.

Comentarios
Multimedia Diari