Amposta enceta les Jornades de la Carxofa i prepara una nova festa

La Festa de la Carxofa serà el pròxim 25 de febrer al pavelló firal, amb 7.000 tastos oferts i un seguit d'activitats al voltant

19 mayo 2017 16:20 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Fins al 19 de març, una dotzena de restaurants d’Amposta i el Poble Nou del Delta oferiran menús especials basats en la cuina de la carxofa en els seus plats. Es tracta de les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa, que van començar just ahir i que enguany assoleixen la seua catorzena edició. Els preus dels menús, servits amb vi de la DO Terra Alta, oscil·len entre els 10 i 33 euros.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha valorat positivament el dinamisme que aporten les jornades al municipi any rere any i ha destacat la importància dels productes locals.

"Vull fer un agraïment als restaurants que fan l’esforç de participar en les jornades i en la festa. Realcem la terra i els productes gastronòmics. Els restauradors treballen i milloren el producte de la terra d’una forma excepcional".

També la regidora de comerç i del Mercat municipal de l’Ajuntament d’Amposta, Susanna Sancho, ha destacat que "volem manifestar el nostre compromís amb la gastronomia i el comerç de proximitat".

Per una altra banda, el pròxim 25 de febrer al pavelló firal d’Amposta se celebrarà la XXII Festa de la Carxofa i el II Mercat de productes de les Terres de l’Ebre km 0.

Se serviran 5.500 tastos per part dels restaurants i 1.500 per part de l’Ajuntament. La degustació popular serà a 3 euros i aquesta inclou: dues carxofes, una botifarra, una llonganissa, una terrina d’allioli i una llesca de pa. A les 10 hores començarà la venda de tiquets i una hora més tard els restaurants ja iniciaran el repartiment de les degustacions, que inclouran la carxofa com a estrella en un plat sempre imaginatiu i fresc. Durant la festa també hi haurà l’actuació de la xaranga Suc d’Anguila, a més d’un circuit de bici-car i tast de vins i degustacions de cervesa. El Museu, el Molí i la Casa de fusta faran portes obertes.

La presidenta de l’Associació de Restauradors d’Amposta i del Col·lectiu de Cuina l’Essència de l’arròs del Delta de l’Ebre, Arantxa Codorniu, ha fet una crida a la participació tant a la festa com a les jornades.

Comentarios
Multimedia Diari