Amposta enllesteix la remodelació del carrer Major i la plaça de l'Ajuntament

L'actuació ha suposat una inversió de més de 204.000 euros

19 mayo 2017 23:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les obres de remodelació del carrer Major i la plaça de l'Ajuntament d'Amposta ja han acabat després de cinc mesos. Aquest divendres s'enllestien els darrers detalls amb la instal·lació del mobiliari urbà i les jardineres perquè tot estigui a punt per acollir el primer gran esdeveniment de l'any: la cavalcada de Reis. L'actuació, que ha suposat una inversió de més de 204.000 euros, ha anat a càrrec de l'empresa constructora GISA. L'actuació va començar a l'agost i es va haver de fer un replantejament de l'obra per la troballa de les restes dels fonaments de l'antiga església de Santa Maria, datada dels segles XV i XVI.

 

L'actuació ha consistit en la renovació del ferm de tot l'àmbit amb una calçada a un únic nivell amb llambordins, S'ha renovat i soterrat el cablejat de l'enllumenat públic i també s'han millorat les xarxes d'aigua i clavegueram. A més, també s'ha renovat totalment la il·luminació de la façana de l'edifici de l'Ajuntament, que s'estrenarà la nit de la cavalcada.

 

El carrer Major, a petició dels veïns de la zona, s'ha convertit en un carrer de prioritat invertida i sense places d'aparcament, malgrat que sí que hi ha zones de càrrega i descàrrega.

 

La troballa de les restes dels fonaments de l'antiga església de Santa Maria, que s'havia enderrocat sobre el 1830 va obligar a replantejar l'actuació. Les obres van continuar mentre es feien les excavacions arqueològiques necessàries de les restes de l'església i dels enterraments que hi havia al voltant del temple. El Departament de Cultura de la Generalitat va autoritzar a tornar a cobrir les restes trobades. Malgrat tot, l'obra ha deixat constància de l'existència de l'antic temple marcant sobre la superfície de la plaça de l'Ajuntament el perímetre de 262 metres que ocupava l'antiga església de Santa Maria.

Comentarios
Multimedia Diari