Amposta es pinta de vermell per la Marató de Sang

Els baixos de la Lira Ampostina van acollir la Marató de Sang amb l’objectiu d’augmentar les reserves abans de les festes

21 noviembre 2019 10:20 | Actualizado a 23 noviembre 2019 11:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Feia poc més d’una hora que l’havien posat en marxa, però el comptador de la Marató de Sang s’elevava fins a la quarantena de donants. Una cua de persones esperant i molts altres realitzant l’entrevista amb infermeria o ja a les lliteres, preparats per a l’extracció. Així era l’ambient que es vivia aquest dimecres als baixos de la Lira Ampostina, un espai que habitualment s’utilitza com a discoteca, transformat en una sala d’hospital preparada per acollir, des de les 10 fins a les 21 hores, la Marató de Sang.

«Donar sang és donar vida», afirmava la directora de Salut a l’Ebre, Mar Lleixà, qui també va assenyalar que «de vegades fins que un no ho necessita no és conscient de l’important que és».

La doctora Núria Vilanova, cap de donacions del Banc de Sang a Tarragona i les Terres de l’Ebre, desitjava que les cues duressin tot el dia: «Estan venint moltes persones a donar i esperem que la tendència duri tot el dia, això ens permetrà començar les festes amb més recursos».

Mossos d’Esquadra, Bombers, Policia Local, Creu Roja, gent gran que tornava del mercat, estudiants, algú que havia aprofitat l’hora del cafè… la cua mostrava el teixit divers de la ciutadania d’Amposta, reflectint-la en forma de solidaritat.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, preparat també per a l’extracció, afegia que «els nivells de reserves sempre són molt baixos i ara és el moment de mostrar, com sempre, lo solidaris que sóm a Amposta i a les Terres de l’Ebre».

El Sinto, prement el cotó abans que l’infermer li posés la tireta, explicava que ve a donar sempre que pot. «És un deure que tenim tots com a ciutadans i que no ens costa res. No saps si demà en necessitaràs tu».

A l’altra banda de les lliteres, amb una ampolla d’aigua i un entrepà a la mà, la Maria Luisa ja estava a punt per tornar a casa: «Tinc 60 anys i en fa més de 15 que sóc donant. Tot i que ni jo ni cap dels meus familiars l’hem necessitat mai, sempre m’ha fet molta il·lusió donar sang i ara ja ho tinc com una obligació. Vinc sempre que puc».

Primeres vegades

Una mica més nerviosos però igual d’il·lusionats que la resta, també hi havia qui confessava, abans de l’entrevista, donar per primer cop. «No m’havia plantejat mai donar, però han vingut a classe a explicar-nos-ho i m’he animat», deia el Michael.

L’Esther, en canvi, esperava amb ànsia la majoria d’edat per donar-ne: «És una manera de contribuir en la societat i sentir-te bé amb tu mateix», afirmava.

Totes les persones entre 18 i 70 anys, que pesin més de 50 kg i es troben bé de salut, poden ser donants de sang. Si no vas poder assistir a la Marató de Sang d’Amposta, tots els dijous de 9 a 14 h i de 15 a 19 h també pots donar sang i plasma a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari