Amposta es posiciona en contra del transvasament d’aigua de l’Ebre a Santander

El consistori va aprovar per unanimitat el manifest dels alcaldes i alcaldesses de les Terres de l'Ebre, en el ple telemàtic de dilluns

28 julio 2020 16:02 | Actualizado a 28 julio 2020 16:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Amposta aprova per unanimitat el manifest dels alcaldes i alcaldesses de les Terres de l’Ebre contra el transvasament d’aigua del riu Ebre a Santander. El document, que es va portar a elecció en el passat ple de juliol, presentava al Front Institucional de les Terres de l’Ebre, on el 13 de juliol van participar una vintena de representants de les institucions i entitats locals i comarcals.

Amb aquest document, les persones que representen les institucions del territori es comprometien «a seguir minuciosament i oposar-se a l’aprovació de qualsevol detracció d’aigua que es realitzi a la Conca Hidrogràfica de l’Ebre mentre no es tingui assegurada la pervivència física del Delta i el bon estat ecològic de l’aigua del tram final del riu al seu pas per les Terres de l’Ebre». El document acabava demanant al Ministeri per a la Transició Ecològica, que és qui ha d’aprovar la sol·licitud de captació de 4,99 hm³ d’aigua feta per Cantàbria amb l’aval de la CHE, que «no autoritzi l’esmentat transvasament i que implementen polítiques de gestió encaminades a preservar els valors ambientals de l’Ebre que facin possible un cabal ecològic real permetent l’arribada d’aigua i sediments per mantenir la integritat física del Delta de l’Ebre».

A banda, també es va aprovar fixar les festes locals del 2021 el 24 de maig, per la Festa del Mercat a la Plaça, i el 7 de desembre, per Fires, i també per unanimitat van aprovar cedir durant els pròxims 15 anys l’antiga oficina de Turisme a l’Associació «Amics del Camí de Sant Jaume».

Un altre dels punts de l’ordre del dia va ser l’aprovació, en aquest cas amb els vots a favor dels grups de Junts per Amposta, Som Amposta i Esquerra d’Amposta i l’abstenció dels socialistes, de la nova denominació de la coneguda popularment rotonda del bou amb el nom de plaça de la Festa i la Cultura del Bou, tal com van proposar diverses penyes i colles taurines.

Entre altres mocions, també es va debatre la proposta de l’Associació «Tots som poble» que demanava que l’Ajuntament deixés de finançar, programar i promoure espectacles amb bous. La moció es va votar de forma individual i va comptar amb 17 vots en contra i 4 a favor.

Les altres mocions van ser de Junts per Amposta per la redacció i implantació d’un Pla de resiliència organitzacional i per l’establiment d’un Registre de Proveïdors d’Amposta, ambdues rebutjades; igual que la de Som Amposta sobre la lluita contra el frau. Finalment, es va aprovar la del PSC perquè els joves majors d’edat que migren sols puguin formar part del voluntariat de protecció civil.

Comentarios
Multimedia Diari