Amposta es prepara per a la 13a edició de la Festa del Mercat a la plaça

Se celebrarà del 20 al 23 de maig i el programa presentarà modificacions per tal d’adaptar-se a les restriccions actuals

04 mayo 2021 05:40 | Actualizado a 07 mayo 2021 13:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amposta reprèn la celebració de la Festa del Mercat a la Plaça després d’un any de parada a causa de la situació sanitària. De dijous 20 a diumenge 23 de maig, veïns i visitants viatjaran en el temps amb aquesta festa que recrea la ciutat, els costums i l’ambient de principis del s. XX. La celebració va nàixer el 2008 per commemorar el centenari de la concessió del títol de ciutat a la població i cada any s’hi escull un eix sobre el qual es basen moltes de les activitats. En el cas d’aquest any, s’ha optat pel tema que estava previst en l’edició passada i que no es va poder celebrar a causa del confinament total: els transports de principis de 1900.

La festa es realitzarà majoritàriament entre la plaça de l’Ajuntament i el Castell i buscarà mantenir el seu esperit amb moltes de les habituals activitats, tot i que modificades per la pandèmia. Inés Martí, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Amposta ha explicat que «el programa està tancat, però que anirà definit pels horaris que marquin les autoritats sanitàries i que podrien canviar si així ho dictamina el PROCICAT». Alguns dels actes anunciats que es repetiran són la cursa de bicicletes antigues, el concurs d’aparadors i com a novetat el de balcons decorats. També es preveu fer un pregó a la plaça de l’Ajuntament però en format reduït i una exposició de vehicles d’època. El gran canvi, enguany serà en el format de les parades i tavernes situades al nucli antic, així com en els espectacles d’arts escèniques i el vermut típic que se solien realitzar a l’interior d’edificis emblemàtics de la ciutat. Alguns actes previstos són el circ, l’espectacle de jotes de Guardet lo cantador i el grup Paracota que passen a ser a l’aire lliure amb aforament limitat i per tant amb inscripció necessària per participar-hi o el vermut que serà als bars però amb rondalla en viu. Pel que fa a les menjades, tindran lloc exclusivament als locals de restauració. L’Ajuntament col·laborarà amb els establiments proporcionant-los animació i obsequis que puguin regalar als consumidors. S’ha anunciat també que es torna a celebrar un dels esdeveniments més característics de la festa, el sopar a les fosques que és un àpat durant la nit, a la llum de les espelmes, que busca emular l’època en què encara no havia arribat l’electricitat a la població. Habitualment, tenia lloc el primer dia de festa, però enguany s’hi podrà participar de dijous a dissabte, aprofitant l’ampliació del toc de queda i dels horaris de la restauració. En cas que aquesta situació torni a canviar, s’oferirà l’opció d’emportar-s’ho a casa.

Pel que fa a les parades de comerços locals, en lloc de tenir-les totes localitzades juntes en una mateixa zona, durant tot el dissabte estaran repartides pel poble i situades davant dels seus respectius establiments per tal d’evitar les aglomeracions i complir amb les mesures de seguretat.

Per tots aquells interessats en participar en la festa, des de l’Ajuntament s’oferirà un codi QR que permetrà estar informat de la programació.

Comentarios
Multimedia Diari