Amposta es prepara per rebre demà una 'marea blava'

La manifestació de la Plataforma en Defensa de l'Ebre compta amb el suport de tots els partits, excepte PP i Ciutadans

19 mayo 2017 20:22 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amposta es prepara per rebre demà milers de persones en la manifestació contra el Pla hidrològic de l’Ebre, que la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) preveu la més massiva de les que ha organitzat en els seus més de 15 anys d’existència. La ciutat ha adequat fins a onze zones d’aparcament (institut, antigues piscines, pàrquing soterrani del mercat, zona comercial, aparcament del Grau, Cambra arrossera, etc).

L’Ajuntament retirarà els vehicles i obstacles dels carrers del recorregut, habilitarà serveis públics i ha demanat al col·laboració de tots els establiments perquè serveixin begudes i menjar, atorgant llicències especials.

La concentració es farà a partir de les 11.30 h al Parc dels Xiribecs, des d’on se sortirà per enfilar l’avinguda la Ràpita i l’avinguda Alcalde Palau per arribar al Pont Penjant. Aquest pont romandrà tallat al trànsit entre les 6.45 del matí i les 16.00 de la tarda.

La PDE pràcticament ja ha esgotat tot el seu material reivindicatiu. La novetat són les noves banderoles que duen la frase que ha encapçalat el moviment antitransvasament aquests últims anys: ‘L’Ebre sense cabals és la mort del Delta’. Els representants de la PDE en bandejaran de grans dimensions a la capçalera de la protesta.

El tret diferencial de la manifestació és que, per primer cop, s’assumeix la lluita contra el Pla hidrològic de la conca l’Ebre com un problema de país i que, a excepció de PP i Ciutadans, tots els partits polítics hi donen suport.

Les campanyes per incentivar la participació apareixen espontànies arreu i les cançons i vídeos que circulen per les xarxes socials, com les de Joan Rovira i Pepet i Marieta, tenen milers de visites en hores.

Preludi

Per escalfar motors de cara a la manifestació de demà, dijous al vespre un centenar de persones es van concentrar davant la delegació del govern espanyol al carrer Mallorca de Barcelona en contra del nou Pla hidrològic de la conca de l’Ebre. La concentració va ser convocada pel col·lectiu Jóvens de les Terres de l’Ebre i va voler reivindicar el valor del riu Ebre més enllà del Delta, així com fer una crida a la participació ciutadana demà a Amposta. Un dels portaveus d’aquesta organització, Andreu Curto, va destacar que «és una lluita que l’hem d’afrontar en clau de país».

Comentarios
Multimedia Diari