Más de Ebre

Amposta estrena un sistema per reciclar amb recompensa

Els veïns obtindran premis utilitzant una aplicació cada cop que dipositen llaunes i ampolles de plàstic en un dels 62 contenidors grocs

REDACCIÓ

Whatsapp
El projecte ‘Reciclos’ és una iniciativa d’Ecoembes. FOTO: JOAN REVILLAS

El projecte ‘Reciclos’ és una iniciativa d’Ecoembes. FOTO: JOAN REVILLAS

Els habitants d’Amposta compromesos amb el reciclatge obtindran a partir d’ara recompenses cada vegada que reciclin les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes. Això és possible gràcies a l’aposta de l’Ajuntament per RECICLOS, el primer Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) de reciclatge a estat espanyol, que ha estat desenvolupat per Ecoembes, l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos a tot el país.

Amposta es converteix en un dels primers municipis catalans que aposta per aquest sistema de reciclatge que incorpora la tecnologia mòbil a aquest hàbit, i, al seu torn, premia els ciutadans recicladors amb incentius que ajudin a millorar el seu entorn més proper. Els veïns de Amposta podran reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en un dels 62 contenidors grocs dels carrers de la localitat -als quals se’ls ha incorporat tecnologia- i obtenir recompenses al fer-ho. Entre aquests incentius, destaquen productes per fomentar la mobilitat sostenible, així com la instal·lació d’un punt d’autoreparació de bicicletes.

Per fer ús d’RECICLOS, els ciutadans de Amposta només han de descarregar-se la webapp, escanejar el codi de barres de l’envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho, obtindran punts que podran canviar per diferents recompenses. «Estem satisfets de poder ser els primers de les Terres de l’Ebre en implementar aquest sistema d’incentius al reciclatge, perquè no deixa de ser també un reconeixement a tota la tasca que estem fent, sobretot aquesta legislatura, en la gestió de residus i en l’impuls de la sostenibilitat», ha declarat l’alcalde de Amposta, Adam Tomàs, tot assenyalant que des de l’Ajuntament s’estan dissenyant campanyes de conscienciació de la necessitat, tan mediambiental com econòmica, de reciclar.

També el municipi de Valls va posar en marxa aquest nou sistema de reciclatge, fa quinze dies.

Comentarios

Lea También