Amposta farà una campanya de dinamització comercial al nucli antic

El carrer Major i la plaça de l'Ajuntament s'han convertit en zona de prioritat per als vianants, a petició dels veïns

19 mayo 2017 23:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un cop acabada la reforma del carrer Major i la plaça de l’Ajuntament, el consistori d’Amposta durà a terme una campanya de dinamització del nucli antic, per tal de fomentar-hi la instal·lació de nous comerços i activitats i promoure la zona com a eix comercial. Així ho ha explicat l’alcalde de la capital del Montsià, Manel Ferré, el qual ha remarcat que el consistori ha fet un esforç durant aquest mandat per tal de recuperar aquesta zona de la ciutat, que s’havia anat degradant. Així, remarca, a més de les obres ara acabades, les dutes a terme als carrers Pelai, Covadonga, Ataüf i del Fossat.

Pel que fa al carrer Major i la plaça de l’Ajuntament, Ferré destaca que els veïns han mostrat la satisfacció amb el resultat final de l’obra i de la il·luminació de la façana de l’ajuntament, tot i que l’actuació havia aixecat polèmica en un principi entre alguns veïns, pel tipus de reforma escollida i els terminis de l’obra.

També a petició dels veïns, la zona és ara un carrer de prioritat invertida i sense zones d’aparcament. Així, només té zones de càrrega i descàrrega.

La rehabilitació d’aquesta zona de la ciutat ha consistit principalment en la millora del ferm amb una calçada a un únic nivell amb llambordins, la renovació de l’enllumenat i la instal·lació de mobiliari urbà i elements de jardineria. Les obres també s’han aprofitat per millorar les xarxes d’aigua i clavegueram, així com per soterrar el cablejat de l’enllumenat públic, pluvials, i preparar les canonades per a futurs soterraments de línies.

L’antic temple

La inversió ha estat 204.000 euros i s’han acomplert els terminis d’execució (l’actuació va quedar enllestida a principis de gener), tot i la necessitat de canviar el planejament inicial donada la troballa de les restes dels fonaments de l’antiga església de Santa Maria que datava dels segles XV i XVI i que s’havia enderrocat a la dècada de 1830. Durant les obres també es van trobar restes dels enterraments al voltant d’aquest antic temple i les obres van continuar mentre es feien les excavacions arqueològiques preceptives.

Les restes trobades es van tornar a tapar tal com recomanava l’informe de l’arqueòleg del Departament de Cultura, però tot i amb això la superfície de la plaça de l’Ajuntament té ara marcat el perímetre de 262 metres quadrats que ocupava l’antiga església de Santa Maria.

Comentarios
Multimedia Diari