Amposta i Poble Nou enceten les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs

Els restauradors confien en el potencial  del producte estrella del Delta de l’Ebre, que ara s’ha sembrat

10 junio 2017 11:44 | Actualizado a 10 junio 2017 11:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fins el 30 de juny, una desena de restaurants participen a les Jornades Gastronòmiques de l’arròs d’Amposta i el Poble Nou del Delta, organitzades per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Amposta amb el Col·lectiu de Cuina l’Essència de l’Arròs.

Durant les jornades els restaurants participants ofereixen menús amb l’arròs com a principal protagonista amb uns preus que oscil·len des dels 22 fins al 37 euros.  
«A cada menú hi ha  l’estil personal de cada cuiner, alguns amb tocs més tradicionals i d’altres més innovadors», expressa la regidora de Turisme, Fires i Promoció Exterior d’Amposta, Joana Esteve.

Aquestes jornades de l’arròs van començar amb la tradicional plantada i posteriorment tornaran al mes d’octubre coincidint amb la sega de l’arròs.
 Els restauradors oferiran menús segons els productes de temporada. Així, ara al juny per exemple, es poden  degustar plats cuinats amb marisc i crustacis, mentre que a l’octubre es trobaran arrossos amb ànec i bolets, tots maridats amb vins de la D.O. Terra Alta i amb la col·laboració habitual  de la Càmara Arrossera del Montsià.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha fet una valoració positiva de la celebració d’aquestes jornades. «La nostra intenció és continuar treballant i usant l’arròs com a potencial turístic. Tenim molt de potencial, i treballar això pot comportar que les estades dels visitants s’allarguen més i es vincule amb altres atractius del nostre territori», ha expressat.

Lluís Garcia, del Restaurant l’Estany-Casa de Fusta (situat a tocar de la llacuna de l’Encanyissada), ha coincidit que aquest és un moment especialment optimista per al Delta de l’Ebre i les Terres de l’Ebre en general. «El Delta de l’Ebre està pujant molt, gastronòmicament parlant, i hem de ser capaços de lligar-ho amb els altres atractius», ha assegurat. 

Els restaurants participants són:Algadir del Delta, Casa Amadeo, Lo Pati d’Agustí, Nit i Dia, Casa de Fusta, Cor del Delta, Gatsby, l’Antic, Spirit i Temps de Terra. 

Comentarios
Multimedia Diari