Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Amposta i la Ràpita reclamen el camí de guarda dels Alfacs

El PP tomba una moció d'ERC al Senat amb aquesta demanda, tot i que Costes de l´Estat preveu executar una primera fase aquest any, entre la Torre de Sant Joan i Poble Nou del Delta

M.Millan

Whatsapp
Torre de Sant Joan. Foto: Joan Revillas

Torre de Sant Joan. Foto: Joan Revillas

Amposta i Sant Carles de la Ràpita reclamen la construcció del camí de guarda costaner, que ha de protegir la part interior de la badia dels Alfacs dels temporals i la regressió que pateix el Delta; un projecte planificat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient dins del Pla Integral del Delta de l’Ebre i que es troba pendent d’execució almenys des de fa cinc anys.

El camí ha de recórrer uns 14 quilòmetres entre Sant Carles de la Ràpita i elTrabucador i a més de servir de barrera per frenar l’erosió de la costa interior de la badia, ha de suposar també un camí turístic per a bicicletes i vianants.

Els ajuntaments han tingut ja una despesa de 250.000 euros en el cas d’Amposta i 175.000 en el de la Ràpita, per tal de fer efectives les expropiacions dels terrenys costaners i ara demanen al Ministeri que arrenqui d’una vegada les obres.

Costes preveu dur a terme una primera fase del projecte aquest 2017, en un tram d’uns 2 quilòmetres entre la Torre deSant Joan i Poble Nou del Delta, dins del terme municipal d’Amposta. Segons han confirmat al Diari des de la Subdelegació del Govern a Tarragona, l’obra compta amb un pressupost de menys d’un milió d’euros i es preveu iniciar dins d’aquest exercici, tot i que finalment dependrà de l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat. L’actuació preveu l’arranjament del camí, arbrat, mobiliari, passarel·les i l’adequació d’un accés fins a la torre de Sant Joan, del segle XVI.

Amb tot, aquesta setmana el grup del Partit Popular ha tombat una moció a la Comissió de Medi Ambient i Canvi Climàtic del Senat presentada per ERC (partit que governa a Amposta i la Ràpita), en la que es demanava l’execució del projecte. «Si realment el volen començar a construir, no entenem perquè tomben aquesta iniciativa parlamentària», lamenta l’alcalde d’Amposta, Adam Tomás.

El senador republicà Miquel Aubà exigia a la moció un calendari d’execució de l’obra i la dotació d’una partida als pressupostos generals de l’Estat per fer possible «la protecció i recuperació» ambiental de la badia, així com potenciar turísticament el delta de l’Ebre».

Incompliments

Segons va recordar el senador, l’actuació va comptar l’any 2012 amb una partida pressupostària de 115.000 euros, i l’Estat feia una previsió de fins a 16,4 milions més per als dos anys següents. Però de moment no s’ha dut a terme cap actuació, més enllà de reparacions puntuals dels camins i la línia de costa malmesos durant els temporals.

«El govern espanyol no ha complert els seus compromisos amb la gent del delta de l’Ebre ni amb els ajuntaments d’Amposta i la Ràpita», va denunciar Miquel Aubà, tot situant el projecte com un exemple més «de les moltes inversions pendents i incomplides per l’executiu de Mariano Rajoy».

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También