Amposta inverteix 4,6 milions en millores a la via pública

Es contemplen actuacions com la millora del clavegueram, la repavimentació de vies o la supressió de barreres arquitectòniques

17 enero 2022 19:40 | Actualizado a 18 enero 2022 06:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amposta ha començat amb les obres de millora a la via pública. Aquestes, amb un cost de 4,6 milions d’euros, estan contemplades entre els pressupostos de 2021 i 2022.

Renovació de l’enllumenat, millora del clavegueram i dels espais verds, l’arranjament de camins o la urbanització de vies com l’Avinguda Alcalde Palau, la nova plaça al carrer Miralles o l’aparcament Hospital Comarcal són algunes de les propostes que ja s’estan duent a terme, que actualment es troben en procès de licitació o estan previstes per a enguany.

«Continuem amb l’execució de les accions de millora de la via pública, i ho fem amb la voluntat que es faci de manera integral, que quan s’entre a un carrer es faci tot, canvi d’aigua potable, de clavegueram, si és necessari que es posin els fluvials i una vegada tota aquesta actuació lligada a serveis estigui feta, passem a l’asfaltatge», explica Miquel Subirats, regidor de Serveis al Territori, tot afegint que aquesta forma de treballar «té un major cost i potser anem més lents, però per una qüestió de responsabilitat pensem que és el que hem de fer. Si anéssim directament a fer l’asfaltatge, segurament al cap de pocs mesos hauríem d’obrir el carrer per fer una actuació de reparació. La prioritat i allò en que posa èmfasi l’equip de govern és que cada cop que s’hagi de fer una actuació, aquesta sigui integral i això ens possibiliti no haver de fer cap actuació en aquell carrer durant molts anys».

Actuació al Grau

De moment, ja ha començat la renovació de les voreres del carrer Dos de Maig, al barri del Grau, una de les zones amb actuacions més importants, juntament amb el barri de les Quintanes. «Tenim adjudicades obres per a carrers de prioritat invertida per 100.000 euros que canviaran la configuració de carrers com La Parra o Ponent. Tenim també adjudicades obres en asfalt que començaran a partir del març i l’actuació del canvi de serveis a la major part dels carrers que van del carrer del Grau fins al carrer Buenos Aires, i que té un cost d’uns 730.000 euros i compta amb una subvenció PAM de la Diputació i una altra del PUOSC de la Generalitat. Tot això conformarà una de les inversions més grans, sense quotes d’urbanització i que configuraran uns espais més amables», apunta l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

Comentarios
Multimedia Diari