Amposta obre el nou CAP i posa fia unes instal·lacions obsoletes

El CatSalut ha invertit 3.733.341 € entre la realització de l’obra i l’equipament de l’edifici, que compta amb tres plantes

22 mayo 2019 09:23 | Actualizado a 22 mayo 2019 09:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Amposta ja està en funcionament i rebia ahir, dimarts, els primers pacients. CatSalut ha aportat una inversió de 3.733.341 d’euros per a la realització de l’obra i l’equipament de l’edifici, que compta amb 2.300 metres quadrats de superfície construïda. El nou centre disposa d’àrea de medicina general, pediatria i odontologia i disposa de consultes polivalents per a altres usos. A més disposa de serveis d’atenció continuada, atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR), d’educació sanitària i d’activitats orientades a la comunitat.


Segons apunten els treballadors, l’antic CAP havia quedat petit i les instal·lacions, de més de trenta anys, obsoletes. «La distribució estava molt obsoleta, havíem de compartir consultes i ens feien falta espais. La gran avantatja d’aquest nou CAP és l’amplitud, el material i l’equipament nou i, especialment, que tenim una consulta per cadascú» explica la metgessa de família, Clàudia Curto, qui afegeix que «així es pot treballar molt millor, crec que el canvi és molt positiu i estem molt contents, perquè en teníem moltes ganes».
El nou centre d’atenció primària acull l’Equip d’Atenció Primària (EAP) d’Amposta i configura, junt amb cinc consultoris més (Santa Bàrbara, Masdenverge, la Galera, Freginals i Godall, l’Àrea Bàsica de Salut Amposta que gestiona l’Institut Català de la Salut (ICS) i que té una població de referència de 30.659 persones.


Aparcament

El CAP s’ha ubicat en uns terrenys cedits per l’Ajuntament d’Amposta a la Generalitat a tocar de l’estació d’autobusos, a la rotonda de la castellania (en una zona d’equipament en un dels accessos de la ciutat). Alguns veïns, com és el cas de Teresa Hernández, no estan del tot conformes amb la ubicació del nou centre. «El canvi del CAP el veig molt bé, el que no m’agrada tant és el lloc, perquè hi ha molta dificultat per aparcar. És una zona del poble que sempre està plena», reiterava Hernández. Tot i que, fa uns mesos, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, apuntava que el CAP es traslladava a «una àrea oberta amb places d’aparcament».
Ahir era el primer dia d’obertura del CAP i els ciutadans estaven expectants per conèixer com serà aquest nou servei, tot i que la majoria apuntaven que el canvi es veu molt positiu. «El canvi sembla molt bo a simple vista, però és el primer dia encara, ho estem coneixent. Suposo que l’atenció serà la mateixa que a l’altre CAP, però sí que és cert que aquell estava molt vellet i era més petit», apunta una de les pacients del centre, Gemma Sanchis.


El CAP es troba distribuït en tres plates. A la planta baixa hi ha l’àrea d’urgències, àrea de pediatria i atenció a la dona. A la planta 1 està ubicada l’àrea de medicina general, d’odontologia i una àrea polivalent. I a la planta 2 hi ha l’àrea d’educació sanitària i activitats comunitàries, el manteniment d’instal·lacions, àrees tècniques i de personal i tres sales on es pot fer educació sanitària.
El passat divendres 17 de maig va ser l’últim dia que l’antic CAP va donar servei. «Es van deixar allí tres equips treballant, i la resta de personal vam aprofitar per començar a traslladar-ho tot a l’edifici nou», explica Curto.
Durant el cap de setmana i el dilluns, ja que era festa local, les urgències s’han estat atenent a l’Hospital Comarcal d’Amposta. D’aquesta manera, tot i que encara el personal s’està habituant al canvi, ahir estava tot llest per obrir portes i rebre els primers pacients.

Comentarios
Multimedia Diari