Amposta obre la nova residència de la gent gran aquest dimecres

Voluntaris de Creu Roja, personal d'ambulàncies i familiars col·laboraran en el trasllat dels vuitanta residents

19 mayo 2017 17:14 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fundació Privada Serveis Socials del Montsià (Fussmont) de l’Ajuntament d’Amposta, encarregada de la gestió de la residència de la gent gran, ha rebut l’autorització del Departament d’Afers Socials i per posar en marxa definitivament el nou edifici del carrer Sant Cristòfol. El trasllat a la nova residència es durà a terme demà dimecres, i abasta tant la llar on actualment viuen 80 persones, com el centre de dia del carrer Barcelona. Voluntaris de la Creu Roja, ambulàncies d’Egara i també familiars dels residents col·laboraran en el seu trasllat a les noves instal·lacions, acabades el 2015 però que no s’havien pogut posar en marxa per diferents problemes i falta de serveis.

Segons detalla l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, l’actual autorització és condicionada a la construcció de la cuina del centre, ara inexistent. L’anterior govern de CiU va treure a concurs la gestió de la cuina lligada a la construcció de les instal·lacions, però l’actual govern d’ERC va suspendre aquell concurs.

Ara l’Ajuntament està refent l’avantprojecte de la cuina, que s’haurà de construir en els propers mesos. Quan estigui a punt donarà també servei a altres equipaments que depenen del Consistori, com l’Hospital Comarcal i al Centre de Tecnificació Esportiva, comenta Tomàs. Mentre no es construeixi, el menjar s’elaborarà a la cuina de l’antiga residència i es portarà amb servei de càtering.

El nou centre obre portes amb 80 residents, però té capacitat per a 160. Amb la recent concertació de 78 noves places col·laboradores, a poc a poc anirà incrementant l’activitat.

En un primer moment s’hi traslladaran fins a 45 nous residents, explica l’alcalde al Diari . En aquest sentit, l’Ajuntament ha obert una nova borsa de treball, ja que caldrà incrementar la plantilla de la residència per tal d’atendre un major nombre d’usuaris.

Comentarios
Multimedia Diari