Amposta protegeix les ruïnes de Santa Susanna

El Ple aprova l’inici de l’expedient per tal de declarar aquesta zona de la façana fluvial de la ciutat com a Bé Cultural d’Interès Local 

29 septiembre 2021 08:53 | Actualizado a 29 septiembre 2021 08:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ple de l’Ajuntament d’Amposta ha aprovat, per unanimitat, l’inici de l’expedient per a declarar com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) la zona coneguda com les antigues ruïnes de Santa Susanna, a la façana fluvial de la ciutat. 

 «Les ruïnes de Santa Susanna formen part de la recuperació de la façana fluvial, un projecte que per a nosaltres és molt important i ambiciós quant a creació d’un atractiu turístic a la ciutat», explicà l’alcalde de la capital del Montsià, Adam Tomàs, afegint que «tenim un projecte que permetria dur a terme excavacions a la zona i convertir-la en un espai visitable, una petita part de tota aquesta feina que estem fent en aquesta zona». 

El govern municipal estima en 300.000 euros el cost dels treballs en aquest emplaçament, pel qual el fet de declarar l’espai com a BCIL seria «una garantia al moment de demanar diferents subvencions i ajudes» a les administracions supramunicipals. 

A més, la zona coneguda com Santa Susanna forma part d’un conjunt més gran, des del Pont Penjant sobre l’Ebre a l’antiga enclusa del canal navegable de Carles III, que s’està treballant amb el Departament de Cultura de la Generalitat per declarar-lo Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).
El Ple municipal del mes de setembre també va aprovar una modificació de pressupost per suplement de crèdit per valor de 136.000 euros, que permetrà tirar endavant millores i altres treballs de conservació al cementiri municipal, a l’escola Consol Ferré, al mercat municipal i a diversos edificis municipals. En aquests últims, concretament, per dur a terme la remodelació del vestíbul de l’Ajuntament, a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), amb l’objectiu de millorar el servei d’atenció al públic que es fa al consistori. 

Entre altres qüestions, el Ple també va aprovar dues mocions referents a la línia de molt alta tensió (MAT) projectada entre Aragó i Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari