Amposta recupera una cabina telefònica com a punt d’intercanvi de llibres

L’Escola d’Art i Disseny s’ha encarregat del disseny de la cabina i la Biblioteca Joan Sebastià Arbó i ha cedit part del seu fons de lectura

25 abril 2019 09:36 | Actualizado a 25 abril 2019 10:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una cabina telefònica d’Amposta és de les poques que encara es poden trobar instal·lades als municipis del territori, i aquesta sobreviu gràcies a què ha estat convertida en punt d‘intercanvi de llibres. 

Qualsevol persona pot anar a buscar un llibre, el pot llegir, se’l pot emportar a casa i retornar-lo després o, fins i tot, se’l pot quedar. Els llibres dels que disposa la cabina han estat cedits del fons de la Biblioteca Sebastià Joan Arbó d’Amposta i, a banda, qualsevol ciutadà pot fer la seva aportació i deixar el llibre que vulgui.  

Aquesta cabina es troba ubicada al Parc dels Xiribecs de la capital del Montsià, i tot i que és una instal·lació antiga, ha estat renovat per transformar-se en un espai de llibres lliures. Els alumnes de l’escola d’Art i Disseny d’Amposta, ESARDI, han estat els encarregats de dissenyar i pintar el decorat de la cabina. 

Aquest projecte es va iniciar fa 2 anys. Es va elegir un disseny entre tots els que s’havien presentat i aquest abril ha estat quan ja s’ha dut a terme i s’ha estrenat la cabina.

Es tracta d‘una iniciativa de l’Ajuntament d’Amposta amb l’objectiu de fomentar la lectura i de compartir el seu valor, regalant i intercanviant llibres de forma lliure i autogestionada per la ciutadania. 

A la cabina es troben llibres de tots els estils i per a totes les edats, des de còmics o llibres infantils, passant per novel·les, llibres de viatges, fins llibres de divulgació i biografies.

Comentarios
Multimedia Diari