Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Amposta rehabilita el mercat municipal sense tancar l’activitat

L’empresa adjudicatària de les obres tanca deu dies l’edifici per col·locar una superestructura que permetrà compaginar les obres a l’edifici, sobretot al sostre, amb l’activitat comercial

A.Caralt

Whatsapp
Aspecte del mercat municipal d’Amposta, amb la superestructura muntada al seu interior, ahir. Foto: J. Revillas

Aspecte del mercat municipal d’Amposta, amb la superestructura muntada al seu interior, ahir. Foto: J. Revillas

L’Ajuntament d’Amposta ha començat l’esperada rehabilitació del mercat municipal de la ciutat amb la col·locació d’una espectacular superestructura que permet mantenir l’activitat comercial al seu interior.

La inversió és de gairebé 500.000 euros i preveu la reparació integral del sostre, l’arranjament d’alguns dels vitralls que adornen l’enorme edifici, la millora de l’accessibilitat a l’interior de l’edifici i als lavabos.

El dissabte passat es va reobrir el mercat municipal després de deu dies tancat per col·locar una superestructura, una gran bastida interior que permetrà l’execució de les obres sense interrompre ni traslladar a una carpa exterior l’activitat comercial, que era una de les opcions plantejades. La gran bastida incorpora un fals sostre que permet als operaris treballar a la part alta de l’edifici sense que l’activitat comercial quedi afectada. 

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, va detallar ahir en una visita a les instal·lacions que el cost del lloguer i muntatge de l’estructura s’eleva a  60.000 euros, un pressupost molt inferior del que s’hauria necessitat per situar una carpa exterior i traslladar els paradistes. «L’opció és possible tècnicament i permet que els operaris treballin reparant el sostre mentre l’activitat frenètica del mercat no es veu afectada». Per conviure amb la instal·lació s’ha posat en marxa una pla d’autoprotecció, seguretat i salut. «La gent pot circular amb tota seguretat», ha assegurat Tomàs. 

A més de la renovació total del sostre, on només es conservarà part de les teules i dels fonaments de ferro i on es millorarà l’aïllament tèrmic i acústic, també es rehabilitaran part dels vitralls, una actuació per a la qual es destinaran 95.000 euros. 

La primera fase dels treballs també preveu millorar la ventilació, l’accessibilitat als lavabos i a l’edifici. El projecte preveu la supressió de barreres arquitectòniques i la construcció d’un calaix per col·locar un ascensor que permetrà pujar a la balconada interior i facilitar l’accés de persones amb mobilitat reduïda a la planta del mercat per la porta principal. Els treballs els executa la UTE formada per dues empreses d’Amposta: Adolfo Construccions i Maceria.

El projecte de rehabilitació preveu una segona fase, també de 500.000 euros de pressupost, que s’hauria d’executar l’any vinent per completar l’obra abans d’esgotar l’actual mandat.
Vistiplau dels paradistes
La presidenta de l’associació de comerciants del mercat, Lurdes Leon, explicava ahir que s’hi treballa amb comoditat i s’hi circula bé. De fet, era l’opció preferida pels paradistes, que eren reticents a canviar d’ubicació gairebé mig any mentre es feien les obres. Leon apuntà que només va generat cert malestar haver de tancar els deu dies per muntar la bastida. Per a la segona fase, Leon cita la instal·lació de l’aire condicionat com una de les prioritats

Temas

Comentarios

Lea También