Amposta rehabilitarà de forma integral la biblioteca Juan Arbó

Les obres, que podran arrencar el mes de març, preveuen l’eliminació de barreres arquitectòniques, la millora del sistema tèrmic i una reorganització dels espais per adaptar-los als usos actuals

08 enero 2022 22:20 | Actualizado a 09 enero 2022 14:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ja està publicada la licitació de l’execució de les obres d’ampliació i rehabilitació de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d’Amposta, amb un pressupost de licitació de 1.147.00 euros (IVA inclòs). Les obres d’ampliació de la biblioteca preveuen, entre altres, l’eliminació de barreres arquitectòniques, la millora del sistema tèrmic i una reorganització dels espais per adaptar-los als usos actuals.

«Des de lany 1995 que la biblioteca està a l’edifici del Castell d’Amposta, i arrossega problemes endèmics des de fa anys», explica al Diari l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

Es tracta d’un projecte de rehabilitació integral «molt potent», en paraules del batlle, amb el qual a més de readaptar els espais i eliminar les barreres arquitectòniques, es reformarà part del sostre que pateix de goteres, els lavabos, el sistema de clavegueram i el sistema tèrmic. També es canviaran totes les finestres de l’edifici, ja que en ser de fusta moltes es troben en mal estat. Es canviaran amb PVC i tindran una millora en l’aïllament, cosa que també contribuirà a l’estalvi energètic.

«Ara es presentaran les ofertes, de forma que sent realistes les obres podran estar adjudicades al febrer i podrien començar al març», avança Tomàs.

Mentre duren les obres, però, caldrà traslladar part de l’activitat de la biblioteca a un altre espai de la ciutat. «Ens estem plantejant traslladar-ho a l’Oficina de Turisme i Espai Kilòmetre zero, a l’Avinguda de Sant Jaume», valora Tomàs.

La reordenació dels espais també suposarà un canvi substancial en l’activitat a la «nova» biblioteca: l’Àrea de Polítiques Actives d’Ocupació marxarà del centre cultural per instal·lar-se a l’antic edifici del sindicat catòlic, més conegut popularment com Sindicat, ubicat a l’avinguda de la Ràpita i que l’Ajuntament va adquirir el 2015, reformant-lo. De forma que l’espai que ocupa actualment l’Àrea de Polítiques Actives d’Ocupació canviarà radicalment i es convertirà, amb el nou projecte de biblioteca, en una sala d’exposicions i en una altra destinada a l’estudi.

«Plantegem un nou centre de cultura, pegar-li la volta a la biblioteca que tenim actualment. D’una banda, que la zona d’estudi siga d’estudi, i de l’altra, tenir una sala d’exposicions, així com un espai a baix per fer presentacions de llibres, sense interferències entre els espais», destaca l’alcalde.

L’edifici a la zona del Castell d’Amposta va ser fruit dels treballs de reconstrucció de les Escoles Taller que tenien el Castell com a seu. «Des de llavors hem anat fent un manteniment, com ara el canvi de la climatització, però cal una reforma integral», tanca Tomàs.

Les obres compten amb una subvenció de la Generalitat de 400.000 euros, del Departament de Cultura.

Futures actuacions

Altres actuacions previstes a Amposta que s’han inclòs al pressupost aprovat per al 2022 són la construcció del gimnàs Soriano-Montagut (amb 260.000 euros, dels quals el 50% seran finançats pel departament d’Educació), els 25.000 euros de la compra d’una embarcació per al Club Nàutic o els 100.000 euros per a la renovació de la gespa del camp de futbol annex; 50.000 euros per a la supressió de barreres arquitectòniques, 290.000 euros per a la renovació de serveis bàsics del Grau, 26.000 euros per a la compra d’una deixalleria mòbil o l’1,1 milions d’euros per a la urbanització de la darrera fase del polígon de l’Oriola.

Comentarios
Multimedia Diari