Amposta reobre el centre de dia de la gent gran

Es va haver de tancar a l’agost, a instàncies del Departament de Salut. Ara el servei ha pogut recuperar l’activitat, però amb condicions

REDACCIÓ

Whatsapp
El centre de dia es troba a les instal·lacions de la residència de la gent gran.  FOTO: JOAN REVILLAS

El centre de dia es troba a les instal·lacions de la residència de la gent gran. FOTO: JOAN REVILLAS

L’Ajuntament d’Amposta ha reobert el centre de dia de la gent gran, ubicat a la residència d’avis municipal, tancat des del passat mes d’agost a instàncies del Departament de Salut pel repunt de casos de coronavirus. Aquesta setmana ha pogut finalment recuperar l’activitat, però amb condicions. S’ha reobert amb un total de 36 usuaris, dels 58 que té habitualment. La resta, mentre es busquen més espais per poder garantir les distàncies, es quedaran a casa i se’ls donarà suport a domicili.

La tornada a l’activitat es fa després de la reducció del risc de contagi de Covid-19 i el llum verd del Departament de Salut, qui ha fixat els protocols de seguretat. Així, s’haurà de garantir una distància de 1,5 metres i les activitats grupals han de ser grups amb estables, tant per a usuàries i usuaris com professionals. Aquests darrers, quan prestin serveis amb contacte físic directe, han de portar mascaretes FFP2, davantal, guants i pantalla facial. Cal mantenir la temperatura idònia i els espais han de ser ventilats regularment, un mínim de tres cops al dia. També es fa control de temperatura tant a l’entrada com sortida del centre i es fomenta la higiene de mans.

El transport adaptat es realitzarà sempre amb grups estables. A l’interior del vehicle la mascareta és obligatòria i no es podran consumir aliments ni begudes. No podrà accedir al centre cap usuari ni professional amb símptomes compatibles amb la Covid-19.

Comentarios

Lea También