Amposta rep els genets de la primera ruta eqüestre de les zones humides

Ahir es va celebrar a Amposta la primera trobada de genets provinents de la ruta eqüestre de les zones humides, que converteix el Delta de l'Ebre en un dels seus punts clau

19 mayo 2017 22:37 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir, Dia Mundial del Medi Ambient, es va celebrar a Amposta la primera trobada de genets, cavalls i carruatges de la ruta eqüestre de les zones humides Doñana-Camarga.

El 3 de maig fins a una quinzena de genets van partir de la Camarga (sud de França) i un des de Doñana (Andalusia) per, un mes més tard, acabar la ruta plegats al delta de l’Ebre, la zona humida més gran de Catalunya, i realitzar així la primera ruta eqüestre de les zones humides.

Dijous passat, el grup de setze genets va arribar a l’Aldea i ja van fer nit al municipi.

Ahir, van reunir-se a la Torre de la Candela del poble amb els genets locals, com els de l’agrupació Amics dels Cavalls d’Amposta, que compta amb una cinquantena de membres.

Finalment, a les 18 hores, tot el grup de genets va arribar al Pont Penjant d’Amposta, després d’un mes a sobre del llom dels seus respectius cavalls i molts veïns van apropar-se a veure’ls passar.

La idea de la ruta prové del viatge a cavall que va realitzar el 2013 passat el genet andalús Paco Ortiz entre Doñana i la Camarga.

Aquella sortida va ser posada sobre la taula a les I Jornades de la Xarxa de Territoris Arrossers, que es van celebrar el passat novembre a Amposta.

D’aquella jornada se’n va determinar aprofitar la ruta eqüestre i les dinàmiques existents entre Camarga i Doñana per fer-les extensibles a la resta de territoris de la xarxa perquè esdevinguen itineraris de mobilitat sostenibles, adaptats a altres modalitats, com el senderisme i el cicloturisme.

La Camarga, com el delta de l’Ebre, és una zona humida d’importància internacional, amb la major població de flamencs d’Europa, i fins i tot dóna nom a una raça de cavalls.

També el Parc Nacional i Natural de Doñana acull una gran quantitat d’espècies d’aus i va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 1994.

«La ruta ha sigut una excusa per potenciar la comunicació terrestre i institucional entre les zones humides més importants del Mediterrani occidental», explica Xavi Abril, tècnic del Parc Natural del delta de l’Ebre.

«Es tracta de formalitzar el camí rural i la ruta eqüestre, que està vinculada al projecte ‘Montsià Actiu’, del Consell Comarcal del Montsià, en el qual s’ha creat una xarxa de territoris arrossers per treballar conjuntament», concreta Abril.

Aquests territoris de la xarxa són Doñana, l’Albufera (València), el delta de l’Ebre, la Camarga i el delta del Po (nord d’Itàlia).

Comentarios
Multimedia Diari