Amposta suma 21 pisos al parc d’habitatge públic

La Fundació Habitat 3 compta amb una part del parc d’habitatge públic d’Amposta, que actualment està format per 165 vivendes

24 julio 2020 16:09 | Actualizado a 27 julio 2020 09:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Segueix augmentant el parc d’habitatge públic de la capital del Montsià. L’Ajuntament d’Amposta i la Fundació Habitat 3 van signar, aquest divendres, un acord amb el qual posen 21 vivendes de lloguer social a disposició de les famílies. Habitat 3 va signar alguns dels contractes del bloc del carrer Muntells, conformat per 14 pisos, mentre que la resta se signaran al setembre. A banda, Habitat 3 va anunciar també la compra de set habitatges més en diferents punts de la ciutat. Unes llars que la fundació s’encarregarà de rehabilitar durant els pròxims mesos.

«L’any 2015 es va detectar un bloc de 12 pisos i dos àtics al carrer Muntells on vivien famílies que estaven a punt de desnonar. En un principi la voluntat de l’Ajuntament era de comprar-lo, però va arribar aquest conveni amb Habitat 3 i han sigut ells qui l’han comprat», deia l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, qui afegia que «arran de la bombolla de lloguer que hi ha actualment, i que també afecta Amposta, es fa cada cop més necessari que aquest servei continuï creixent». 

Els habitatges aniran destinats a famílies amb dificultats econòmiques i el preu del lloguer s’adaptarà a la situació econòmica de cada llogater. Pel que fa a les condicions, els pisos tenen entre 80 i 90 metres quadrats i compten amb 1, 2 o 3 habitacions, pels quals les famílies que adjudiquen els serveis socials de l’Ajuntament pagaran entre 90 i 250 euros mensuals de lloguer.

El conveni del consistori amb Habitat 3 fa créixer cada cop més el parc d’habitatge públic d’Amposta, ja que permet que el municipi compti amb més pisos sense que l’ajuntament hagi de realitzar grans inversions. I és que amb aquest conveni, és Habitat 3 qui compra, rehabilita i condiciona els habitatges, amb el finançament de l’Institut Català de Finances (ICF), i la col·laboració del consistori per garantir el cobrament dels lloguers. «És una oportunitat derivada de la bombolla immobiliària que ha afavorit la compra per dret de tanteig o negociació directa amb crèdits de l’ICF. I si sumem les aportacions de l’Ajuntament, es crea una xarxa social que permet oferir habitatge digne i ajudar a les famílies amb més necessitats a millorar la seva situació, social i laboral», reblava Tomàs.

El director de la Fundació, Xavier Mauri, assenyalava que l’entitat continua treballant per adquirir més habitatges per ajudar persones en situacions vulnerables a tenir un domicili digne i assequible. «Són pisos a preus molt assequibles per a les persones que tenen més dificultats. Per a nosaltres és molt important poder fer aquestes adquisicions i la idea de la nostra entitat es seguir adquirint més habitatges a Amposta si hi ha l’oportunitat».

Parc d’habitatge públic
L’Ajuntament d’Amposta va iniciar el programa d’habitatge públic fa cinc anys a través de promocions pròpies, compra directa a les entitats bancàries i convenis amb la Generalitat de Catalunya. En aquests moments, Amposta acumula un total de 165 habitatges públics.«Un creixement astronòmic», segons deia l’alcalde, que ha portat a descobrir l’elevada demanda de la ciutat.

Tot i disposar d’un dels parcs d’habitatge públic més grans del territori, des del consistori afirmaven que crear l’oferta ha fet sorgir la necessitat del servei, ja que actualment tenen prop de 250 sol·licituds de persones que, a través de serveis socials, precisen un habitatge públic per viure.

Comentarios
Multimedia Diari