Amposta tanca diverses sortides de la ciutat i intensifica els controls policials

S'han instal·lat barreres per augmentar el control a totes les sortides, exceptuant els cinc accessos principals

22 marzo 2020 19:20 | Actualizado a 24 marzo 2020 17:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amposta tanca la circulació per les sortides secundàries de la ciutat. Així ho va comunicar diumenge el consistori ampostí, una mesura que, segons indiquen, facilitarà el control dels vehicles que accedeixen a Amposta, així com els que es desplacen per les carreteres del terme municipal.

L’operació la van dur a terme la Policia Local, acompanyats per la brigada municipal, els quals van instal·lar barreres de formigó, conegudes com a barreres New Jersey, en diferents punts d’entrada i sortida de la ciutat, exceptuant les carreteres de l’avinguda Sant Jaume, el Pont Penjant, l’avinguda Santa Bàrbara, l’avinguda de la Ràpita i la sortida del Grau. Tot i això, des del consistori ampostí apuntaven que en els pròxims dies es podria valorar tancar altres accessos a la ciutat.

«Si tanquem aquests punts de la ciutat, és perquè és absolutament necessari, cal restringir al màxim els desplaçaments que no siguin imprescindibles per tal d’evitar que el virus es propagui», deia l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, a través d’un comunicat per les xarxes socials.

Paral·lelament, el batlle ampostí explicava que des del consistori de la capital del Montsià estan treballant amb el Departament de Salut per poder comptar de més espais on acollir els malalts: «Hem buidat l’Hospital Comarcal d’Amposta, on només hi ha 18 llits ocupats, perquè tota la resta pugui estar a la disposició dels sanitaris en el cas que fos necessari», explicava Tomàs, tot afegint que també s’està treballant intensament per adaptar la residència vella, on es podria disposar de 76 llits per allotjar malalts que es puguin derivar d’altres hospitals del territori. «Si el que ve al final no és tant greu millor, però hem d’estar preparats», tancava l’alcalde, tot animant a la ciutadania a què seguís quedant-se a casa.

Cal recordar que només es poden realitzar desplaçaments justificats com anar a comprar aliments, productes farmacèutics o béns de primera necessitat, de la mateixa manera que per tenir cura de persones o assistir a centres sanitaris, el lloc de treball i entitats financeres o d’assegurances. 

Avisos per megafonia a Tortosa
A la capital del Baix Ebre, la Policia Local de Tortosa patrullava   recordant per megafonia que els desplaçaments innecessaris són totalment sancionables.

D’altra banda, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i Protecció Civil van sumar-se, diumenge a la tarda, a l’agraïment cap als sanitaris que s’està duent a terme arreu del país. Una dotzena de vehicles dels cossos de seguretat van acudir amb les sirenes sonant a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on durant uns minuts el personal de l’Hospital que en aquell moment estava disponible va sortir entre moltes emocions i un mar d’aplaudiments.

Controls policials les 24 hores del dia

La Policia Local d'Amposta, així com els Mossos d'Esquadra, vigilen que es compleixi el confinament i identifiquen els conductors que circulen per la ciutat. Segons els cossos de seguretat, durant la setmana passada es van efectuar 119 controls, en els quals es va identificar 362 vianants i 5.286 vehicles, entre els quals en van sancionar un total de 36 conductors. Cal recordar que les sancions per incomplir el confinament poden comportar una multa de com a mínim 600 euros, tot i que s'adverteix que, segons el cas, poden ascendir fins als 30.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari