Amposta tindrà un nou centre d'assistència primària el 2018

Substituirà l´actual, s´ubicarà al costat de l´estació d´autobusosi serà un edifici de tres plantes que acollirà fins a 37 consultes

19 mayo 2017 19:37 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Departament de Salut a través de CatSalut ha comunicat que el proper 2018 Amposta comptarà amb un nou centre d’assistència primària que permetrà substituir l’actual.

L’equipament s’ubicarà a tocar de la plaça de la Castellania, a l’espai on actualment hi ha l’estació d’autobusos i una zona enjardinada.

Les obres es licitaran aquest estiu i començaran a la tardor. S’executaran en tres fases des d’aquest any fins al 2018. El CAP, que té un pressupost de 4,2 milions d’euros, s’inaugurarà probablement el 2018.

Segons explica l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, «l’obra del nou CAP era molt esperada però s’ha anat encallant per diferents motius». Tomàs destaca que «el CAP vell és dels anys 80 i necessitava una renovació. S’ha quedat petit i era necessari renovar l’espai».

Tal com ha detallat el director dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Ismael Piñas, durant la presentació del projecte, portada a terme ahir al matí a l’Ajuntament d’Amposta, el CAP està previst per substituir l’actual centre que ha quedat petit, i en cap cas es toca el CAP II d’especialitats vinculat a l’Hospital.

Fins a 37 consultes mèdiques

El nou equipament constarà d’un edifici de tres plantes amb 2.300 metres quadrats i dos patis interiors que acollirà fins a 37 consultes mèdiques. Aquesta xifra de consultes resulta, segons l’estudi d’aquitectura que ha dissenyat el projecte, un nombre molt elevat que el converteix en un CAP força gran.

Pel que fa a l’exterior, el nou CAP comptarà amb una petita plaça institucional per la zona de l’avinguda Sebastià Juan Arbó i amb una zona enjardinada i un parc infantil a la banda del passeig dels Xipresos.

El projecte preveu l’arribada de cotxes fins a la mateixa porta de l’equipament en cas que fos necessari i també inclou una reordenació de la zona verda per tal d’aprofitar els arbres que ja es troben actualment en aquest espai.

Tal com ha remarcat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, la nova zona on s’ubicarà el centre solucionarà molts problemes d’aparcament, a més que estarà situat just a la vora de l’estació d’autobusos.

Més endavant, també s’estudiaria poder traslladar l’estació d’ambulàncies a la mateixa zona.

Comentarios
Multimedia Diari