Anellen 21 polls de cigonya a la Reserva Natural de Sebes

Una activitat que permet obtenir dades de la ubicació dels animals tan durant l’època de migració com durant el període de cria

08 junio 2018 10:39 | Actualizado a 13 junio 2018 17:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tècnics de la Reserva Natural de Sebes, a Flix, procedien ahir a l’anellatge de 21 polls de cigonya blanca nascuts enguany a la colònia de cria d’aquest espai natural. 

Es tracta d’una activitat que es realitza cada any just abans de que comencin a volar i saltin dels nius, i es du a terme amb l’ajut d’una grua amb cistella. Se’ls hi posen dos anelles, una de metàl·lica en una pota i l’altra de plàstic a l’altra amb uns dígits fàcilment llegibles amb l’ajut de prismàtics o telescopis. D’aquesta forma qualsevol persona que les pugui observar pot donar les dades de la seva ubicació tan durant l’època de migració com durant el període de cria.

L’anellatge científic d’ocells permet estudiar les seues migracions i la seua supervivència. Es tracta d’una activitat que es du a terme des de l’any 2003, com a part del projecte de reintroducció, impulsat per l’antiga Fundació Territori i Paisatge. 

L’activitat s’emmarca un any més en les jornades a l’entorn del Dia Mundial del Medi Ambient i la Setmana de la Natura. De la mateixa manera que en anys anteriors, s’aprofita la visita d’algun col·legi de l’Entorn d’Aprenentatge de Sebes i Meandre de Flix per a que participin en l’activitat. 
Enguany van ser els alumnes del col·legi Puig de les Cadiretes de Llagostera els que van poder gaudir d’una activitat única i que els permet aprendre molt sobre la vida de les cigonyes.

Comentarios
Multimedia Diari