Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

AnimaNaturalis denuncia ´amenaces´ en els últims correbous de la temporada

L´entitat animalista estudia presentar noves denúncies pels fets a les dues festes

Whatsapp
Imatge d'arxiu d'un bou embola a Amposta. FOTO: DELTAIMATGE

Imatge d'arxiu d'un bou embola a Amposta. FOTO: DELTAIMATGE

L’entitat AnimaNaturalis ha denunciat que s’han tornat a viure «moments de tensió i amenaces» en els últims correbous de la temporada a les Terres de l’Ebre, concretament en els toros embolats de Xerta de diumenge passat i a Ulldecona, en les festes de Sant Lluc a l’octubre. Diumenge passat, a Xerta, les col·laboradores d’AnimaNaturalis «van ser amenaçades diverses vegades per almenys tres persones diferents mentre gravaven imatges dels toros al carrer i posteriorment els toros embolats», segons asseguren en una nota de premsa.

En el vídeo que han fet públic es pot observar com un aficionat taurí es dirigeix a les activistes amb to amenaçador: «Torna’m a fer una foto i et juro que et menges la càmera, tant me fa que hi hagi Mossos», els diu mentre aixeca el puny. Un veí del poble, no obstant això, va parar la mà a aquest jove.

Sobre Ulldecona, un grup de taurins hauria insultat les activistes, malgrat la presència dels Mossos, mentre sortien de la plaça de bous, on havien acudit per gravar imatges.

La presidenta d’AnimaNaturalis, Aïda Gascón, reconeix que «en general els ànims s’han calmat molt per comparació a l’inici de la temporada gràcies a la presència policial i al treball de les comissions de festes dels ajuntaments», però explica que els segueix sent «pràcticament impossible» poder gravar els bous embolats «perquè o bé els organitzadors col·loquen el piló per embolar el bou el més lluny possible de les càmeres, o bé els aficionats formen una barrera humana perquè no puguin veure ni gravar res».

«És clar que els taurins volen ocultar la cara més brutal dels correbous i no volen que el món sigui testimoni de les seves festes», sentència Gascón, que estudia interposar denúncies contra «els intents violents de coacció».

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También