Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Animalistes denuncien maltractaments en els correbous de les Cases d'Alcanar

La demanda, a la qual ha tingut accés Europa Press, ha estat presentada contra els organitzadors i controladors de l'espectacle, la comissió de bous i el tècnic municipal per la celebració de 'Toros al Mar' entre el 19 i el 22 d'agost

Europa Press

Whatsapp
Correbous celebrat ahir al migdia en un carrer de la població d'Alcanar. FOTO: JOAN REVILLAS

Correbous celebrat ahir al migdia en un carrer de la població d'Alcanar. FOTO: JOAN REVILLAS

L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actyma) ha interposat una denúncia per presumpte incompliment de la llei de protecció animal, per part de la Delegació Territorial del Joc i d'Espectacles en Terres de l'Ebre, durant la celebració de correbous al recinte portuari dels Cases d'Alcanar (Tarragona), han informat aquest dijous en un comunicat.

La demanda, a la qual ha tingut accés Europa Press, ha estat presentada contra els organitzadors i controladors de l'espectacle, la comissió de bous i el tècnic municipal per la celebració de 'Toros al Mar' entre el 19 i el 22 d'agost.

El 2014, Actyma va denunciar l'Ajuntament de la població i la Generalitat de Catalunya va sancionar els organitzadors dels correbous amb una multa de 600 euros.

Els animalistes han considerat que la reiteració de la pràctica ha de tenir una sanció "màxima", a més d'inhabilitar l'Ajuntament d'Alcanar per no fer correbous durant dos anys, ni a Alcanar ni a Les Cases d'Alcanar, han explicat.

Actyma va denunciar que el recinte estava obert al mar, provocant la caiguda dels animals; la instal·lació de tanques en el mar, sense condicions de seguretat, amb la "pretensió de crear barreres d'un cós taurí marí"; la utilització de pals contra els toros; així com la presumpta absència de professional taurí.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También