Más de Ebre

Apareixen a Ascó dos projectils de la Guerra Civil

Van ser trobats pels operaris que treballaven a una obra

M. P.

Whatsapp
Imatge dels dos projectils d´artilleria trobats, de 75 i 105 mm de calibre. FOTO: MOSSOS D'ESQUADRA

Imatge dels dos projectils d´artilleria trobats, de 75 i 105 mm de calibre. FOTO: MOSSOS D'ESQUADRA

Segons informen els Mossos d’Esquadra, el passat 14 de febrer a un terraplè a la base de les muralles del Castell de la localitat d’Ascó uns operaris que estaven realitzant moviment de terres amb motiu d’unes obres van trobar dos projectils de la Guerra Civil.

Els operaris van donar avís immediat als Mossos d’Esquadra i van paralitzar les obres. Un cop els mossos van arribar al lloc dels fets i van corroborar la incidència, van procedir a l’activació del protocol davant aquest tipus de fet, aïllant la zona per seguretat i activant a la unitat d’especialitzada en la desactivació d’artefactes explosius TEDAX-NRBQ del mateix cos.

Amb l’arribada al lloc els TEDAX-NRBQ, aquests van identificar les dos bombes com dos projectils d’artilleria de 75 i 105 mm de calibre. Després van ser traslladats amb seguretat a un nou emplaçament on es puguessen neutralitzar amb les mesures apropiades i evitar danys.

El passat dia 20 de gener, a causa del moviment de terres dut a terme a les proximitats d’una granja al terme de Batea, també es va descobrir una altra bomba d’aviació de la Guerra Civil.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También