Apareixen a Ascó dos projectils de la Guerra Civil

Van ser trobats pels operaris que treballaven a una obra

19 mayo 2017 16:00 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Segons informen els Mossos d’Esquadra, el passat 14 de febrer a un terraplè a la base de les muralles del Castell de la localitat d’Ascó uns operaris que estaven realitzant moviment de terres amb motiu d’unes obres van trobar dos projectils de la Guerra Civil.

Els operaris van donar avís immediat als Mossos d’Esquadra i van paralitzar les obres. Un cop els mossos van arribar al lloc dels fets i van corroborar la incidència, van procedir a l’activació del protocol davant aquest tipus de fet, aïllant la zona per seguretat i activant a la unitat d’especialitzada en la desactivació d’artefactes explosius TEDAX-NRBQ del mateix cos.

Amb l’arribada al lloc els TEDAX-NRBQ, aquests van identificar les dos bombes com dos projectils d’artilleria de 75 i 105 mm de calibre. Després van ser traslladats amb seguretat a un nou emplaçament on es puguessen neutralitzar amb les mesures apropiades i evitar danys.

El passat dia 20 de gener, a causa del moviment de terres dut a terme a les proximitats d’una granja al terme de Batea, també es va descobrir una altra bomba d’aviació de la Guerra Civil.

Comentarios
Multimedia Diari