Apostes de cavalls pel mòbil

Aquesta setmana la Sénia està celebrant les seues tradicionals curses de cavalls. Demà, dissabte, serà el dia més esperat, amb els pura sang anglesos

19 mayo 2017 21:58 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les curses de cavalls són un dels elements més representatius de les festes majors de la Sénia, que se celebren pels volts de la Festa Major de Sant Bartomeu, el 26 d’agost, i el municipi és l’únic poble de les Terres de l’Ebre que celebra aquests actes.

És un costum durant aquestes curses tan emblemàtiques que els seniencs i els visitants forans que s’apleguen a l’hipòdrom del Pla de Roquillo realitzin apostes pel cavall i genet que creuen que serà guanyador.

Enguany, una nova aplicació mòbil disponible per a Android permet apostar pels possibles guanyadors i participar en sortejos turístics i de sopars a restaurants de la localitat.

«El primer dia de curses, dimarts passat, l’aplicació ja va tindre més de 200 descàrregues, així que està anant molt bé», explica l’alcalde de la Sénia, Joan Moisés.

Perquè tothom qui tinga smartphone puga descarregar-se l’aplicació sense problemes (anomenada «Carreras de Caballos la Sénia») l’Ajuntament de la localitat ha disposat al mateix hipòdrom d’una zona de Wi-Fi gratuït.

«No es tracta d’apostes econòmiques, naturalment, sinó que oferim premis amb packs turístics perquè la gent s’anime a participar», detalla Moisés.

Les curses se celebren durant tres dies, dimarts, dijous i dissabte.

La competició té un recorregut de mil metres i està dividida en tres categories segons l’edat dels genets aficionats: júniors (menors de 16 anys), sèniors (a partir d’aquesta edat) i els locals majors de 16 anys.

Dimarts van resultar guanyadors Aurora Ibáñez amb el cavall Chato (júnior), Agustín Martínez amb Madrileño (local) i Martínez un altre cop amb Lucy Bowl (sènior).

Les proves hípiques més esperades i que desperten més expectació són les de dissabte amb les curses dels cavalls pura sang anglesos i genets professionals, que acostumen a concentrar més de 3.000 persones, principalment de les Terres de l’Ebre, nord de Castelló i aragonesos.

Els pura sang participen en dues modalitats: el Gran Premi festes majors de velocitat en un circuit de 1.600 metres i el Gran Premi Ajuntament de la Sénia, una cursa de resistència en què la distancia s’amplia fins als 2.400 metres.

Després de les curses de cavalls dels tres dies té lloc la part més divertida i popular: les corregudes de burros.

 

Seguir amb les tradicions

La tradició de les curses a la Sénia es remunta al segle XIX, quan els arrossegadors de fusta dels Ports, en arribar al poble, rivalitzaven sobre qui tenia l’animal (cavall, matxo o burro) més fort o més ràpid i van començar a fer curses al carrer principal.

Les curses de cavalls van ser declarades Festa Tradicional d’Interès Comarcal el 2012 i arran d’aquesta afició pel món del cavall al municipi també es va formar l’Associació hípica d’amics dels cavalls a la Sénia.

A la resta de Catalunya, només a Vila-seca i a Bàscara es porten a terme curses d’aquest caire.

Comentarios
Multimedia Diari