Aprendre sobre les aus i els mamífers, als cursos de tardor del Museu de les Terres de l'Ebre

Especialistes en animals carnívors i ornitologia oferiran classes teòriques i pràctiques, al setembre i a l’octubre

13 septiembre 2020 09:06 | Actualizado a 13 septiembre 2020 09:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Museu de les Terres de l’Ebre recupera els cursos sobre fauna amb formacions presencials sobre els mamífers carnívors, al setembre, i sobre la migració dels ocells, a l’octubre. Classes pràctiques i sortides de camp on conèixer la fauna de tota Catalunya de la mà d’experts en cada una de les temàtiques.

La primera activitat, «Mamífers carnívors de Catalunya», que tindrà lloc el 26 i 27 de setembre, compta amb una durada de 20 hores i estarà dividit en una part teòrica i una pràctica, on es podran aprendre les principals característiques que defineixen la biologia i etologia d’aquests mamífers, al mateix temps que s’aprendrà a identificar les espècies presents als espais naturals. Dins de la part pràctica del curs, s’explicaran les principals metodologies d’estudi i localització d’aquestes espècies, posant un especial èmfasi en els mètodes de seguiment de les seves poblacions com el foto trampeig, els aguaits o el reconeixement de rastres.

La formació, que s’inclou dins del cicle de cursos naturalistes que organitza la Institució Catalana d’Història Natural conjuntament amb el Museu de les Terres de l’Ebre, anirà a càrrec de Diego Martínez i Àngel Such, tècnics de fauna i membres del Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya-Felis.

D’altra banda, el 3, 4, 17 i 18 d’octubre s’organitza «La migració dels ocells en profunditat», un curs on aprendre un dels aspectes més complicats i interessants de l’ornitologia. Durant les vuit hores teòriques i les quatre sortides de camp, l’ornitòleg i professor Abel Julien explicarà com els ocells sincronitzen els seus ritmes interns amb els de l’ambient, com s’origina evolutivament el comportament migratori o quina és la magnitud de la tragèdia de les massacres al Mediterrani, entre moltes altres coses. El curs s’organitza en col·laboració amb l’associació Aula i Natura.

Inscripcions
Els dos cursos són de pagament i es pot formalitzar la matrícula a través de l’ICHN (al 933 248 582 o a ichn@iec.cat) per al curs dels mamífers; i per al dels ocells a www.aulainatura.cat, al 677 576 124 o a info@aulainatura.cat. 

En els cursos es respectarà el compliment de les normes sanitàries en relació amb la covid-19 i serà obligatori l’ús de mascareta i el manteniment de les distàncies.

Comentarios
Multimedia Diari