Aprenent a ser emprenedors amb «Joc de Trons»

Hi participen més de 300 alumnes de diferents centres educatius de les Terres de l’Ebre

22 febrero 2018 12:41 | Actualizado a 22 febrero 2018 16:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ebre Challenge és un concurs creatiu que ha aconseguit reunir més de 300 participants de diferents instituts de les Terres de l’Ebre, incloent-hi també el centre universitari Rovira i Virgili. Es tracta d’un gran esdeveniment organitzat pels alumnes de segon curs del cicle Màrqueting i Publicitat de l’Institut de l’Ebre, concretament des de l’assignatura de relacions públiques, partint de la idea base de l’emprenedoria i amb l’objectiu de crear idees innovadores. 

Ahir es va celebrar al Pavelló Poliesportiu de Ferreries la segona edició del taller Ebre Challenge, que aquest any girava al voltant de la mítica sèrie Joc de Trons, i on l’objectiu requeia en aconseguir el gran tro de ferro. La història del taller es remuntava a les Terres de l’Ebre antigues, on hi havia vuit famílies, cadascuna amb la seva història particular, que va ser explicada als participants a l’inici de l’esdeveniment. Dins d’aquestes famílies hi havia diferents taules, representant equips diferents i individuals. Per tant, finalment, competien entre ells 56 equips de 6 persones, formats de manera totalment aleatòria i barrejant alumnes dels diferents centres. 

Als més de 300 participants se’ls va plantejar un repte relacionat amb la joventut i al voltant del sector primari de les Terres de l’Ebre. A partir d’aquí, ells havien de buscar una solució en forma d’empresa, associació, web, app o altres mètodes, però amb la condició que fossin opcions creatives. Un cop tenien la idea inicial, havien de desenvolupar-la, analitzar la seva viabilitat, fer una petita campanya a les xares socials i presentar-la davant un jurat.

En tot aquest procés, els equips comptaven amb l’opció de demanar l’ajuda a assistents de diferents empreses col·laboradores, que també van participar en el certamen de manera voluntària, complint la funció de ‘mans del rei’. Quan un equip aixecava aquesta mà, rebia l’assessorament d’una d’aquestes empreses, guiant-los en la seva idea, analitzant la viabilitat del projecte, entre d’altres. Les empreses van estar també les encarregades de fer de jurat en l’elecció dels semifinalistes i de seleccionar el millor equip comunicador de la jornada. 

Una iniciativa ecològica

El grup Ebretec va aconseguir vèncer la resta de participants i proclamar-se guanyador de l’Ebre Challenge 2018. Els seus integrants van crear un projecte per introduir la tecnologia al món de l’agricultura. La seva idea es basava en la creació d’un tractor que funcionés amb placa solar, per reduir d’aquesta manera els costos i contribuir amb el medi ambient.

Aquest és el segon any que s’organitza el taller, repetint després del gran èxit de l’edició anterior, on els alumnes guanyadors van arribar a presentar el seu projecte davant la Cambra de Comerç. Aquest any però, ha augmentat el nombre de participants.

Comentarios
Multimedia Diari