Aprenentatge interactiu a la nuclear d’Ascó

Els alumnes de 2n d’ESO de l’institut Mar de Aragón, de Caspe, van visitar ahir el centre d’interpretació de la central per aprendre com es genera l’energia nuclear

10 noviembre 2018 15:00 | Actualizado a 17 noviembre 2018 13:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Com es genera l’energia? Que hi ha realment dintre una central nuclear? Quines són totes les mesures de seguretat i de prevenció en un espai generador d’energia com aquest? 

Aquestes són algunes de les moltes preguntes que els estudiants de segon d’ESO de l’Institut Mar de Aragón, de Caspe, van poder esbrinar ahir durant una visita a la Central Nuclear d’Ascó. En el marc de la Setmana de la Ciència, aquests alumnes es van apropar fins al centre d’interpretació de la nuclear per gaudir de la part més interactiva d’aquest i extraure el màxim coneixement possible.

La majoria d’ells arribava al centre amb molta curiositat, i sense una expectativa concreta. Volien saber com era de dins una central nuclear, quin era el seu funcionament... I, tot i no entrar directament al lloc on es genera l’energia, des del centre d’interpretació ho van poder conèixer amb tot detall.

«El tema de l’energia està avui en dia en boca de tothom, i poder realitzar de forma quotidiana una visita d’aquest tipus a una central nuclear i conèixer-la des de dins, creiem que és molt interessant per als alumnes», explicaven els professors de l’institut, Susana de la Torre i Diego Martínez. 

L’energia nuclear és una de les temàtiques que tracten a l’aula, i durant el dia d’ahir van poder conèixer-ho de més prop i investigar-ho d’una manera més pràctica. La visita va començar amb una petita explicació de què és una central nuclear i de com funciona. Tot seguit, els estudiants van poder gaudir de la part interactiva, aquella que esperaven amb més ànsia. Tots ells van obtenir un dossier amb diverses peguntes i havien de trobar les respostes investigant dintre del museu del centre d’interpretació. 

Es van poder vestir amb els uniformes de seguretat de la nuclear; van poder generar energia pedalant molt fort amb una bicicleta i fins i tot introduir-se en una càmera d’infrarojos per veure el nivell de calor del seu cos. En definitiva, tocar, experimentar i viure de primera mà tot el relacionat amb l’energia, en general, i la nuclear, en particular.
 

Comentarios
Multimedia Diari