Aprovat el consorci públic ebrenc que gestionarà la marca Ebrebiosfera

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (Copate) aprova el pressupost de 2015 i preveu posar en marxa l'àrea per desenvolupar la Reserva de la Biosfera aquest mes de gener

19 mayo 2017 23:49 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’ens que ha de gestionar la marca Ebrebiosfera s’ha constituït després de mesos de debats entre els partits polítics i els consells comarcals ebrencs impulsors.

L’ens anomenat Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) ha aprovat el seu primer pressupost, corresponent a l’exercici 2015, que s’eleva a 8,9 milions d’euros. D’aquest total, un 81 per cent es destinarà a la gestió dels residus de les comarques del Baix Ebre i el Montsià i la resta, un 19 per cent, es destina a la resta d’àrees de gestió del Copate, entre elles l’àrea de l’EbreBiosfera.

Totes elles s’aniran posant en funcionament una vegada la corresponent comissió liquidadora dels cinc consorcis existents aprovi la seva dissolució. Així sota un mateix paraigües s’englobaran tots els serveis ambientals de les Terres de l’Ebre. De fet, EbreBiosfera es preveu que estigui en funcionament aquest mes de gener. El president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martin, ha subratllat que «el Copate permetrà coordinar un projecte que aporta valor afegit, reforça la nostra marca turística i genera noves oportunitats econòmiques de futur.

Una de les primeres accions d’Ebrebiosfera serà l’aprovació del reglament de l’ús de marca, que recollirà els productes, béns i serveis de les Terres de l’Ebre que es podran acollir i fer ús de la marca de la qualitat. Els candidats hauran d’acreditar que el seu producte o servei s’elabora o es presta dins de l’àmbit de la reserva i s’adequa als principis de compromís amb el territori, sostenibilitat ambiental i un alt grau de responsabilitat social. Els candidats hauran d’assumir una quota per poder fer-ne ús.

Comentarios
Multimedia Diari