Aragó plora el pintor Carrera Blecua, mort en accident a Alcanar

L’artista tenia el seu estudi de creació a les Cases i va participar el 2016 en una exposició col·lectiva d’obres penjades als balcons

19 mayo 2017 16:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els principals mitjans de comunicació, partits polítics i diverses institucions d’Aragó es van fer ressò al llarg del dia d’ahir de la mort del conegut pintor Alberto Carrera Blecua, en un xoc frontal entre el seu turisme i un camió al tram ebrenc de l’N-340 la matinada de divendres.

Administracions com la Diputació d’Osca i l’Institut Aragonès d’Art i Cultura Contemporanis van mostrar el seu condol per la pèrdua de l’il·lustre artista nascut a Osca el 1952, que serà enterrat avui a la seva ciutat natal.

Alberto Carrera Blecua havia adquirit feia uns anys una finca a les Cases d’Alcanar, a la zona de Sòl de Riu, davant de la costa mediterrània. Va convertir l’immoble en el seu estudi de creació i hi passava bona part de l’any.

L’accident mortal es va produir a les 01.31 hores de la matinada quan el pintor es dirigia precisament al seu estudi després d’haver sopat amb uns amics, informa el Diario del Alto Aragón .

Mentre la seva llarga carrera artística era prou reconeguda a Aragó, en altres zones de l’Estat i a països europeus com Holanda, a les Terres de l’Ebre passava desapercebut, segurament perquè no havia organitzat cap exposició al territori.

Amb tot, les llargues estades a l’Ebre i el seu caràcter afable i obert li havien permès teixir contactes al municipi canareu.


‘Agradable i un gran artista’
Una de les persones que el coneixia bé era Núria Prades, professora de l’Escola Municipal d’Art d’Alcanar. De fet, en breu s’havien de veure per parlar de la participació de Carrera Blecua en la segona edició de l’exposició a l’aire lliure ‘Art i flors als balcons’ a les Cases d’Alcanar, de la qual Prades és la comissària. «Havia escollit la tela i no sé si havia començat a pintar l’obra. Sempre em deia que la iniciativa era fantàstica i que en uns anys seria reconeguda arreu. No hem tingut temps de fer el cafè per parlar de l’exposició, és una gran pèrdua», explicà ahir al Diari .

Prades defineix Carrera Blecua com una persona «molt agradable i propera» que es trobava en l’etapa de màxima «maduresa artística», ara estroncada pel fatal accident. De fet, la professora i artista canareva era conscient de la vàlua de l’autor i de la idoneïtat d’exposar part de la seva obra a les Terres de l’Ebre, «però ja no hi ha hagut temps», lamentà. «Potser li retrem homenatge amb motiu de la segona edició de la mostra d’‘Art i flors als balcons’, on havia de participar, veurem...».

Comentarios
Multimedia Diari