Arca presentarà un recurs per seguir gestionant la protectora

La gestió de la protectora pot passar a Lo Corralet de Vinaròs, que està sent investigada per suposat maltractament animal, i Arca vol evitar-ho posant en marxa una campanya

02 octubre 2017 16:13 | Actualizado a 02 octubre 2017 16:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després d’una reunió celebrada a les instal·lacions de la protectora dissabte passat, la protectora Arca de Tortosa presentarà un recurs per evitar perdre la gestió de la gossera.

L’Ajuntament de Tortosa ha atorgat el concurs públic per a la gestió de la protectora al Corralet de Vinaròs. Arca ha gestionat en els darrers anys la protectora de Tortosa, promovent l’esterilització i les adopcions i lluitant contra el greu abandonament d’animals de companyia que pateixen les Terres de l’Ebre, però en el concurs públic el Corralet de Vinaròs hauria fet una oferta econòmica que rebaixava en 18.000 euros la proposada de l’entitat tortosina.

La sensibilització de la ciutadania per defensar la gestió d’Arca s’ha vist incrementada per la possibilitat que si la gestió de la protectora passa a ser d’una empresa de fora de Catalunya es puguen sacrificar els animals, ja que a Catalunya existeix la llei que prohibeix el sacrifici, però no a la Comunitat Valenciana. A més a més, l’empresa de Vinaròs està sent investigada per suposat maltractament animal.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ja va comunicar que si en una licitació pública hi ha una empresa que no compleix la normativa s’ha de presentar un recurs, de forma que la protectora així ho farà. 

Bel va fer divendres una crida a la calma i va expressar que és «fals que s’hagin de traure els gossos de la protectora de forma immediata i que s’hagi de firmar el contracte ja». Bel va assegurar que encara hi ha temps i que havia quedat amb les responsables de la protectora de mantenir una reunió aquesta setmana.

En qualsevol cas, divendres la protectora va posar en marxa una recollida de signatures a través de Change.org i ja ha recollit prop de 8.000 signatures, tenint una bona resposta entre la ciutadania a través de les xarxes socials.

ARCA fa 17 anys que funciona com a protectora i ho fa en part amb un gruix de voluntariat que ajuda en les tasques de cura dels animals, donant-los l’afecte que necessiten. Actualment acull uns 180 gossos, molts dels quals han sigut abandonats o que fins i tot arriben ferits o malalts i n’han de costejar el seu tractament veterinari.

Comentarios
Multimedia Diari