Arrangen els marges de l'Ebre malmesos per l'última crescuda

S'està reposant material i refent la llera en diferents punts, on es preveu poder recuperar la vegetació de ribera

19 mayo 2017 22:38 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Servei de Costes del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient du a terme aquests dies unes obres d’emergència, de reparació de les vores del riu Ebre en diversos punts del seu tram més baix, al delta de l’Ebre, malmeses durant les avingudes de principis d’any, quan el riu va portar de forma continuada cabals per sobre dels mil metres cúbics per segon (i amb màxims de 1.800).

Es tracta de diversos punts de la riba dreta, als termes municipals de Sant Jaume d’Enveja i Amposta a tocar del camí de sirga, on, a causa de la fragilitat del terreny, la força de l’aigua va provocar despreniments en els marges que ara requereixen una actuació per reforçar-se.

Així, operaris i màquines estan procedint a l’abocament de nou material granulat, el qual permet donar una major resistència als marges i a mitjà termini permetrà la regeneració natural de la vegetació de ribera.

Es tracta d’una actuació de caràcter mediambiental per tal de protegir la llera de l’Ebre i el camí de sirga que hi ha entre Amposta i Migjorn, segons destaquen des de la Subdelegació del Govern de l’Estat a Tarragona.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa de Deltebre Regimovi i juntament amb l’arranjament d’una part del litoral sud d’Alcanar, que va a càrrec de la mateixa empresa, compten amb un pressupost de 150.000 euros. En el cas d’Alcanar, l’obra consisteix en el reforç de talús a causa dels despreniments que hi ha hagut a la zona, provocats pels temporals de llevant de l’últim hivern.

Aquesta actuació s’executa a Sòl de Riu al costat del límit amb la província de Castelló. La reparació tractarà de fer una base d’escullera als penya-segats en una longitud aproximada de 115 metres, amb reposició de les baranes del passeig superior i el reperfilament de la platja.

 

Més actuacions al Delta

A més, el servei de Costes a la demarcació de Tarragona també du a terme una altra actuació per arranjar els desperfectes ocasionats per la crescuda de l’Ebre a principis d’any, en aquest cas al municipi de Deltebre.

L’actuació consisteix a refer el pas superior sobre un desguàs proper a l’Ebre, que va quedar força danyat durant l’avinguda, tot i que va ser controlada.

El pressupost assignat a l’obra ascendeix a un total d’11.397,35 euros, segons dades de la Subdelegació del Govern de l’Estat a Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari