Más de Ebre

Arranquen les Festes Majors d'Amposta marcades per la pandèmia

En diversos actes, per controlar l’aforament és necessari tenir entrada

Nerea Serra

Whatsapp
Presentació dels i les representants i pregó a càrrec de la Sra. Rosa Mari Beltri Drago. FOTO: Aj. Amposta

Presentació dels i les representants i pregó a càrrec de la Sra. Rosa Mari Beltri Drago. FOTO: Aj. Amposta

Divendres, 13, el tradicional repartiment del llibret de festes, la bandera i el panoli va donar el tret de sortida a les festes d’Amposta d’enguany. Aquest any amb tota la programació condicionada per les restriccions dictades per les autoritats sanitàries, molts actes s’han hagut de modificar o requerien entrada o inscripció per poder-hi participar per tal de controlar l’aforament i les aglomeracions. En el cas del repartiment de panoli, que habituament marca l’inici de les festes amb parades repartides pel carrer, aquestes s’han localitzat en diferents establiments. En aquests primers dies de festes no han faltat els concerts, incloent-hi havaneres a l’embarcador, el pregó, la zona jove, actes als bars amb vermuts i música o les activitats esportives a càrrec de diferents entitats del municipi.

Pel que fa als actes religiosos, es va poder dur a terme la missa en honor a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de l’Assumpció, però sense la processó posterior. Ahir, diumenge, al matí va tenir lloc la cerimònia religiosa dintre l’església i a la tarda, n’hi va haver una segona, també a l’interior.

En aquests dies tampoc ha faltat la polèmica. Dissabte, 14, es va fer un acte institucional per reanomenar la plaça dels Jutjats com a plaça de la Festa i la Cultura dels Bous i un grup d’antitaurins van fer una protesta en contra d’aquest canvi de nom.
En els pròxims dies es preveuen altres activitats com partides d’escacs, activitats esportives, concerts de banda, grups musicals i orquestres, concursos o activitats infantils. Tots aquests actes tindran lloc fins al 22 d’agost, quan finalitzaran amb un espectacle pirotècnic a la façana fluvial d’Amposta.

Comentarios

Lea También