Arrenca a Móra d’Ebre la desena edició de la fira Litterarum

Fins diumenge es podran veure una trentena d’espectacles basats en obres literàries, en diferents espais del municipi

25 mayo 2017 19:03 | Actualizado a 25 mayo 2017 19:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ja està en marxa Litterarum, la Fira d’Espectacles Literaris de Móra d’Ebre. Fins diumenge 28 de maig la capital de la Ribera d’Ebre serà l’escenari que permetrà veure més d’una trentena d’espectacles inspirats en escriptors de la literatura d’arreu dels Països Catalans; autors com Pere Quart, Carme Riera, Feliu Formosa, Prudenci Bertrana, Vicent A. Estellés, Maria Cabrera o Marta Pessarodona, sense oblidar escriptors ebrencs com Artur Bladé, Zoraida Burgos o Francesca Aliern. 


El tret de sortida d’aquesta desena edició va tenir lloc aquest dijous al vespre amb  ‘La casa de la memòria’, del director ebrenc Valer Gisbert, inspirat en textos d’Artur Bladé,  a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, que conserva el llegat documental d’aquest escriptor.  També ahir  la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, inaugurà  l’exposició a partir de postals de la ILC ‘Arbres literaris’, que restarà fixa a la plaça de Baix de Móra d’Ebre, davant de l’ajuntament. En el sopar de celebració dels 10 anys a La Llanterna Teatre, Màrius Serra i Daniel Alegret van presentarar el resultat de la Residència Creativa Els Plaers, de Dos en Dos 2017, durant la qual han viscut i treballat plegats a Móra d’Ebre. Va tancar l’acte especial d’aniversari l’actuació musical d’Odile Arqué i Eduard Iniesta ‘Una paraula grega’, amb textos de Jaume Vidal Alcover.


La inauguració oficial, tant de Litterarum com de la Fira del Llibre Ebrenc 2017, tindrà lloc aquest divendres a les 19.30 hores, a càrrec del conseller de Cultura, Santi Vila, que presidirà l’acte per remarcar el paper que la Conselleria vol donar a Litterarum en l’àmbit nacional. Durant els quatre dies de Litterarum podrem gaudir de tot tipus d’espectacles que miren la literatura des de llocs ben diversos, com la veu inconfusible de la cantant algueresa Franca Masu, que ens presentarà l’espectacle ‘Cor de mar’, inspirat en poetes algueresos. Vinguts de les Illes Balears podrem sentir ‘Les darreres paraules’ de l’escriptora Carme Riera recitades i cantades per Marta Elka, Toni Pastor i Mingo Ràfols. I els veïns valencians, com els músics Verdcel o Andreu Valor, acompanyat aquest darrer per Moisés Olcina, reviuran  els versos clarividents de Vicent Andrés Estellés, entre moltes altres propostes.

Comentarios
Multimedia Diari