Arrenca el ‘Temps de Nadal’ a Tortosa, amb noves activitats d’oci

Ahir al vespre va tenir lloc l’encesa de les llums nadalenques per dinamitzar el comerç, amb nou disseny i més eficiència energètica

05 diciembre 2020 11:30 | Actualizado a 07 diciembre 2020 12:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tortosa va donar ahir al vespre el tret de sortida al ‘Temps de Nadal’ amb la tradicional encesa de la il·luminació nadalenca en un acte a la plaça Barcelona, davant del Mercat Municipal.

Enguany s’ha renovat el disseny de la majoria d’elements decoratius i l’Ajuntament ha tingut «especial atenció per incrementar-ne l’eficiència energètica». D’aquesta manera s’aconsegueix disposar de la mateixa il·luminació amb menys consum elèctric, destaquen des del Consistori. Juntament amb la il·luminació també s’han incorporat alguns elements de decoració que s’ubiquen en emplaçaments cèntrics i que, juntament amb els que instal·larà la Federació de Comerç, Restauració i Serveis, volen contribuir a donar una imatge més alegre coincidint amb les properes festivitats.

L’alcaldessa Meritxell Roigé ha remarcat que «en un moment tan complicat com l’actual cal ser al costat del sector del comerç i dels serveis de la ciutat». Així, ha convidat la ciutadania que confie en l’activitat local davant d’aquestes dates tan assenyalades: «aquí hi tenim de tot i amb productes de qualitat, per tant cal que este Nadal comprem a la ciutat i així ajudar a donar vida i a la reactivació del comerç local».

Un altre aspecte inclòs a les activitats és la presència de pessebres a diversos aparadors d’establiments comercials i del Mercat Municipal, gràcies a la col·laboració amb l’Associació de Pessebristes de Tortosa i Terres de l’Ebre.

En total hi haurà distribuït 31 diorames, 9 dels quals seran a l’interior del Mercat, que permetran crear un circuit perquè la gent els puga visitar mentre passeja.

Les activitats de dinamització comercial programades aquest mes de desembre a Tortosa inclouen cercaviles avui i els dies 12 i 19, a càrrec de grups d’animació i d’elements lluminosos que recorreran diversos espais de la ciutat.

També estan previstes tres cantades itinerants de nadales els dies 12, 19 i 27, a més de dos concerts en espais acotats: el tradicional recital de ‘Lo Misteri de Nadal’ de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries (dissabte 26 a les 20 hores a l’auditori Felip Pedrell) i un concert de nadales a càrrec del Cor Flumine al recinte del Museu de Tortosa, diumenge 20 a les 11 i les 12 hores.

Els últims dies del 2020 està prevista l’arribada dels Patges Reials. Enguany, per adaptar-se a la situació actual, els carters dels Reis d’Orient seran a diversos barris i horaris, entre el 28 i el 30 de desembre, per poder recollir les cartes.

Comentarios
Multimedia Diari