Más de Ebre

Arrenca el judici per l’1-O a l’alcalde de Roquetes, Paco Gas

Un centenar de persones, alcaldes i representants polítics l'acompanyen i li donen suport just abans d'entrar al Jutjat de Tortosa

Marina Pallás

Whatsapp
L'alcalde Paco Gas dirigint-se al Jutjat de Tortosa, aquest dilluns al matí. Foto: Joan Revillas

L'alcalde Paco Gas dirigint-se al Jutjat de Tortosa, aquest dilluns al matí. Foto: Joan Revillas

L’alcalde de Roquetes, Francesc Artur Gas, està sent jutjat a Tortosa aquest dilluns al matí acusat d’un delicte de desobediència a l’autoritat per haver deixat col·legis per realitzar el referèndum de l’1 d’Octubre, haver-se identificat com a responsable dels centres electorals i dient a les persones com havien de votar. 

L'alcalde Paco Gas ha acudit avui als Jutjats de Tortosa acompanyat per desenes d'alcaldes del territori i representants polítics que l'han recolzat i acompanyat fins el jutjat.

"Vull agrair-vos a totes i tots el vostre suport, que és molt important per a un dia com aquest", ha declarat aquest dilluns al matí a la plaça Mossèn Sol de Tortosa, davant de més d'un centenar de persones. "No podem oblidar la gent que està a la presó i a l'exili. El d'avui és un pas més per avançar en aquest procés que entre tots hem de guanyar. Però això d'avui meu és insignificant comparat en el que estan patint els que estan a la presó i a l'exili. És en tot cas un acte més de represió i venjança cap al procés que va iniciar Catalunya fa uns quants anys i que algun dia aconseguirem culminar. La represió no ens ha de fer aturar. No ens ha de fer temor passar pels jutjats ni enfrontar-nos dialècticament amb qui té el poder perquè tenim la raó i el dret a poder elegir el nostre futur".

L'alcalde Paco Gas afronta un any i tres mesos d'inhabilitació i més d'11.000 euros de multa. El de Roquetes és el tercer alcalde que va a judici per la jornada de votació del 2017, però podria ser el primer en actiu en ser inhabilitat. 

Comentarios

Lea También