Arrenca la Fira de Mostres d'Amposta amb un homenatge al sector agrari i comercial

Aquest dimecres ha tingut lloc la inauguració a càrrec del pagès Joan Cercós. L’entrada és gratuïta i, fins diumenge, ofereix un centenar d’expositors de gastronomia, moda i maquinària agrícola

07 diciembre 2017 12:07 | Actualizado a 07 diciembre 2017 12:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un centenar d’expositors de gastronomia, moda, equipament per la llar, automòbils i maquinària agrícola repartits entre els 5.000 metres quadrats interiors i els 25.000 d’exteriors i un centenar de firaires; i, sobretot, molt, molt d’ambient. Aquestes són algunes xifres de la Fira de Mostres d’Amposta, que arriba enguany a la seua 57a edició. Ja ahir al migdia molts visitants van omplir Fira Amposta de gom a gom, amb motiu de la seua inauguració. 

Enguany la inauguració ha anat a càrrec de Joan Cercós i Rosa, persona vinculada al món agrícola i molt coneguda i estimada al municipi. L’acte d’inauguració de la fira va celebrar-se ahir al migdia. «Estic molt content i feliç de ser el primer pagès que inaugura una fira», va afirmar Cercós. «Gràcies a aquesta fira nosaltres els pagesos podíem conèixer les noves tecnologies», va explicar ahir. «Amposta té un gran futur i tots hem de ser prou valents per sortir-nos-en».

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, va recordar que el pavelló just ha rebut el nom d’1 d’Octubre. «No podem girar l’esquena al que està succeint. Crec que és una bona manera d’honorar el que va passar», expressà. Amb relació a la persona de Cercós per inaugurar l’esdeveniment, Tomàs va explicar que «sempre busquem una persona de proximitat per inaugurar la fira. Tenim gent molt propera que han fet moltes coses per la nostra ciutat i el nostre territori. Joan Cercós és una persona molt vinculada al sector agrari i representa molt bé el que és la fira, ja que el pes agrari és important. És per això que considerem que se’ls ha de fer un reconeixement».

També la regidora de Turisme, Fires i Promoció Exterior, Joana Estévez, va destacar les xerrades relacionades amb el món agrari d’aquesta edició, així com les novetats en el programa eqüestre, al qual s’ha de sumar una exhibició canina. «Enguany a més tenim un dia més de fira», va dir. «De cara a properes edicions estem estudiant fer sectors temàtics en funció dels expositors».

Nous expositors
Enguany una quarta part dels expositors arriben a la fira per primera vegada. És el cas de la botiga de la Ràpita Amb un parell de mans, que té moda, bijuteria i complements. «És la primera vegada que venim perquè som un comerç obert fa poc», explicava Elena Garcia, «però tenim molta clientela d’Amposta i de tota la comarca, així que considerem que és una oportunitat venir aquí per donar-nos a conèixer més».
Per una altra banda, un dels  comerços més veterans que participa en la fira, des de fa 28 anys, és La Botiga del Torró Artesà. «Com que tenim un local a Amposta la gent ja ens coneix», comentava la propietària, Encarna Matamoros. «S’apropa el Nadal i la data de Fira Amposta és ideal per a nosaltres».

Una de les grans novetats del programa és la incorporació de la Gala del Comerç. Demà divendres es farà l’Homenatge als Comerços de 25 i 50 anys, un acte coorganitzat per la regidora de Comerç i Mercat Municipal de l’Ajuntament, la Federació de Comerç d’Amposta (Fecoam) i l’Associació de Venedors del Mercat. S’homenatjaran dotze comerços de 50 anys i dinou de 25 anys. A més a més, també es farà un reconeixement als paradistes de segona i tercera generació del Mercat Municipal, que enguany compleix 70 anys.

L’entrada a la fira és gratuïta i es pot visitar, fins diumenge, d’11 a 14 hores i de 16 a 21 hores.

Comentarios
Multimedia Diari