Arrenca la primera fase de la rehabilitació del mercat d’Amposta

L’edifici tancarà durant deu dies per instal·lar una estructura que permeti treballar amb el mercat obert durant les obres

23 julio 2017 17:48 | Actualizado a 24 julio 2017 17:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des d’aquest dimecres i fins el dia 5 d’agost, el Mercat d’Amposta tancarà a causa de les seues obres de rehabilitació. Els treballs, però, començaran immediatament després d’aquests deu dies de tancament. El mercat tanca per poder instal·lar una estructura al sostre que permeti treballar-hi sense haver de tancar-lo més temps.

«Creiem que aquesta és una bona decisió: tancarem després del dimarts, que és el dia de mercat a Amposta, fins el dia 5, que obrirà perquè és dissabte. Durant aquests dies s’hi construirà un fals sostre de ferro per poder treballar al sostre real. Res més estiga aquesta estructura instal·lada, el mercat obrirà i començaran les obres sense perjudicar l’activitat al mercat», explica al Diari l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

La rehabilitació del mercat municipal és una de les principals inversions al pressupost d’Amposta per enguany. L’Ajuntament invertirà 450.000 euros en aquesta primera fase dels treballs.Entre les actuacions que es duran a terme hi ha rehabilitació del sostre. També es construiran lavabos adaptats i es consolidaran les vidrieres laterals.

En aquesta primera fase s’arranjaran 16 de la vintena de vitralls que hi ha. En concret es faran nous els lavabos exteriors que donen a la plaça i s’adaptaran. També es farà la caixa d’un ascensor per tal de poder accedir a la part superior del mercat des de la plaça.

Aquesta actuació es porta a terme perquè el sostre del mercat té deficiències detectades pels serveis tècnics municipals des de l’any 2008. El mercat va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local, i la voluntat és mantenir les teules després d’arranjar el sostre.

Aquests treballs es preveu que estiguen acabats cap a principis de desembre. Pel que fa a les altres dos fases, sembla que se centraran en millorar primer un lateral de l’edifici i, després, l’altre. «Però encara ho estem estudiant i també seguirem intentant trobar la forma per ocasionar les menys molèsties possibles», valora l’alcalde. En una fase final es pintarà tot el mercat per fora i es farà una neteja al terra interior, que també tindrà una nova capa de pintura. 

«Aquest tipus d’obres mentre es fan generen un cert desgast social i fa falta valentia per emprendre-les. Però creiem que s’han de fer, més quan ens diuen que el mercat no era segur. Volem apostar pel producte de proximitat i hem de tenir la gent que ho ven i hi treball en unes bones instal·lacions», valora Tomàs. 

La notícia del tancament del mercat durant aquests deu dies no ha causat un gran trasbals als paradistes del mercat. «No ens agradava la idea que ens translladessin a un altre lloc, així que tancar només deu dies però després poder obrir està prou bé», valora Lourdes León, de la Peixateria Mar i Lourdes. León porta 30 anys venent peix al mercat i la seua àvia ja tenia la mateixa parada. 

«Fa 23 anys es van canviar totes les parades i aquelles obres sí que van ser complicades. Aquestes sembla que seran més còmodes per tothom i l’alcalde ens ha informat d’elles», detalla.

Comentarios
Multimedia Diari