Arrenca la sega de l'arròs de les varietats més primerenques

Els arrossaires comencen la collita de l’arròs bomba i sirio, tot i que el gruix majoritari de sega al Delta tindrà lloc la setmana que ve

14 septiembre 2018 09:13 | Actualizado a 14 septiembre 2018 09:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquesta setmana ha arrencat la sega de l’arròs al delta de l’Ebre, especialment d’aquelles varietats més primerenques, com són l’arròs bomba o sirio. També està tenint lloc la sega d’aquells camps que van fer la sembra en sec. El gruix majoritari de la collita al Delta, però, tindrà lloc la setmana que ve.

Segons detalla al Diari Rafel Verdiell, coordinador de sectors vegetals de la permanent nacional de la Unió de Pagesos, les varietats més tardanes com la Jsendra se segaran cap al 28 de setembre. La part que ara ja s’ha segat, per tant, és força insignificant encara. 
«Abans era diferent, en 15 dies se segava tot, però ara és en funció de les varietats, i això fa que tinguem més qualitat, perquè es fa al punt exacte», apunta Verdiell. 

Enguany la collita de l’arròs es preveu que siga un 20% superior a la de l’any passat, les previsions apunten cap a les 140.000 tones d’arròs, tot i que cal recordar que 2.500 hectàrees d’arròs van quedar afectades la setmana passada a la zona de Sant Carles de la Ràpita i Poblenou a causa d’una forta pedregada (en aquell espai es preveuen pèrdues del 40%).

Comentarios
Multimedia Diari