Arrenca la temporada de Tuna Tour amb totes les mesures de seguretat

Des d’aquest cap de setmana ja es pot gaudir d’aquesta activitat divertida i única al territori, ideal per als amants de l’snorkel i el diving

21 junio 2021 09:05 | Actualizado a 21 junio 2021 09:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ametlla de Mar és una de les destinacions preferides de molts viatgers aquest any. A més de les seues boniques platges i el seu encant com a vila marinera, aquest poble d’essència mediterrània acull una de les activitats turístiques més singulars de Catalunya: el Tuna Tour.
Milers de turistes realitzen cada any aquesta activitat de turisme subaquàtic, familiar i educatiu. L’aventura, apta per a totes les edats, comença al port de l’Ametlla de Mar, d’on els visitants partiran a bord d’un catamarà de dues cobertes amb direcció a les piscines on habiten les tonyines vermelles, a uns 5 kilòmetres de la costa. 

Durant el trajecte els viatgers podran conèixer la història de la tonyina vermella, la seua biologia i els valors del Grup Balfegó, mentre gaudeixen de les  vistes del litoral de la Costa Daurada i el Delta de l’Ebre.

Després de 20 minuts de navegació, el catamarà atraca en una de les piscines de les instal·lacions aqüícoles. Ha arribat el moment de viure una de les experiències més impressionants. Les tonyines, que neden a uns 15 metres de profunditat, pugen a saludar els viatgers atrets pel peix blau que li llança la tripulació. 

Malgrat la seua enorme gran-dària són animals completament inofensius que eviten qualsevol tipus de contacte. De fet, durant el curs escolar, centenars de centres educatius venen a realitzar aquesta activitat didàctica i alhora divertida.

Un cop posades les ulleres de bussejar, els visitants poden gaudir de l’experiència de nedar entre aquests bells animals. Es tracta d’una activitat divertida i emocionant, apta i segura per a qualsevol edat, i reconeguda per l’Agència Catalana de Turisme.

A més, per als amants dels fons marins, Tuna Tour ofereix també una experiència especial: poder descendir fins als 35 metres de profunditat i nedar entre un banc de 400 exemplars de tonyines, de més de 2 metres de longitud i 250 kilos de pes. L’opció del diving només es pot realitzar a les 10 hores del matí i admet un màxim de 20 bussejadors. Per poder fer-ho és obligatori estar en possessió del títol OpenWater i haver realitzat més de 20 immersions.

En finalitzar l’activitat, els tripulants delecten els viatgers amb una degustació de la que és considerada la millor tonyina vermella del món, vi, cava i refrescos per recuperar l’energia mentre naveguen poc a poc fins a tornar a port. Un moment ideal, també, per assimilar el viscut i gaudir d’una preciosa postal de la vila de l’Ametlla des de la mar. 

Cal dir que des de l’any passat l’activitat compta amb totes les mesures de seguretat contra la Covid-19 a l’hora d’accedir, i no es deixa material de busseig per evitar contagis.

Comentarios
Multimedia Diari