Arrenca la tercera edició del cicle Patrimònium a Ulldecona

Enguany s'han incorporat a la programació dos vermuts històrics

07 mayo 2018 09:30 | Actualizado a 07 mayo 2018 09:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ulldecona dona el tret d’inici aquest cap de setmana a la tercera edició de Patrimònium, una edició que es considera ja la consolidació d’aquest cicle de xerrades i activitats orientades a donar difusió als diferents projectes que es porten a terme al municipi. L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, destaca que «pretenem apropar el patrimoni a tota la ciutadania, no només a experts o persones amb un perfil acadèmic, sinó a tots els públics. Per això fem diferents activitats que pensem que poden interessar tothom».També deixa molt clar que el seu objectiu principal continua sent la promoció del patrimoni d’Ulldecona com un actiu importantíssim, tant en l’àmbit econòmic com cultural. 

En aquesta línia, enguany s’incorpora una novetat important: dos vermuts històrics. El primer tindrà va tenirlloc aquest passa diumenge i va incloure tot el nucli antic d’Ulldecona. El segon serà el pròxim dia 27 de maig i, sota el títol ‘Instruments en pedra: una aproximació als instruments musicals representants als capitells de l’església parroquial d’Ulldecona’, estarà més centrat en l’església de Sant Lluc. Aquestes activitats són les úniques de pagament, amb un cost de vuit euros,  i que requereixen inscripció prèvia. 

Un dels tocs especials d’aquets any és que el cicle s’emmarca amb dos grans esdeveniments: l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i la celebració del 20é aniversari de la declaració de l’art rupestre llevantí com a Patrimoni Mundial per part de la Unesco. Un any més el cicle es divideix en tres blocs, amb activitats programades per a aquest mes de maig, i per als pròxims mesos de juliol i octubre.

El proper dissabte 12 de maig es durà a terme una de les activitat més destacades i populars del cicle: la celebració del 1704 aniversari de la Farga I. Serà al Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l’Arión.

Les activitats seguiran amb el segon bloc programat per al juliol, amb l’art rupestre com a protagonista. La Banda de Música d’Ulldecona estrenarà l’obra guanyadora del concurs de composició de l’any passat. En aquesta segona edició del concurs de composició, les protagonistes seran les figures del Conjunt d’Art Rupestre de la Serra de Godall, Patrimoni Mundial des del 1998.I el tercer i últim bloc serà al mes d’octubre d’enguany, quan Ulldecona participarà en les Jornades Europees de Patrimoni, amb una visita guiada a l’ermita de la Pietat. 

Comentarios
Multimedia Diari