Arrenca l’ampliació del servei d’Urgències del Verge de la Cinta de Tortosa

També s’adeqüen noves habitacions a les plantes superiors dels hospitals de la Santa Creu de Jesús i Comarcal d’Amposta

24 septiembre 2020 05:40 | Actualizado a 24 septiembre 2020 08:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquesta setmana arrenquen les obres per a l’esperada ampliació del servei d’Urgències de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, el centre sanitari de referència de les Terres de l’Ebre. El projecte consisteix en l’ampliació -de 900 a 1.200 metres quadrats- i la reforma d’aquesta unitat per tal de millorar l’atenció davant la situació actual d’emergència sanitària per la pandèmia de Covid-19.

La reforma està prevista en tres fases: els treballs previs de trasllat del magatzem, el laboratori de recerca i els nous vestidors; una primera actuació on es crearan 15 box més espais de suport; i una segona fase de reforma de l’espai existent que finalitzaria al setembre de 2021.

Amb aquesta actuació, les urgències passaran a tenir 21 boxos, més 8 boxos d’atenció les 24 hores; una sala de cures i una sala de guixos; una de triatge, dos consultes, un triatge/consulta i una sala de tractaments amb vuit llits.

A més, comptarà amb un espai exclusiu per a pediatria, amb cinc boxos i un espai de triatge i consulta.

Amb aquesta reforma també hi haurà una sala d’espera, una zona de descàrrega per les ambulàncies, la connexió amb l’heliport, control d’infermeria i zones de suport, segons detalla la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre.

La fase d’ampliació s’executarà durant aquest 2020 i la segona, de reforma de les urgències existents, s’executarà durant el 2021. L’obra comportarà una inversió d’1.114.072,60 euros a càrrec del Servei Català de la Salut (CatSalut) i un termini d’execució de 40 setmanes.

Les obres que ara comencen no comportaran, de moment, cap canvi en l’accés o en el servei per als usuaris.

Hospital de Jesús

També l’Hospital de la Santa Creu de Jesús aborda la remodelació de la quarta planta del centre, on durant anys va estar ubicada l’antiga unitat d’hemodiàlisi de les Terres de l’Ebre.

Degut a les necessitats actuals, aquesta planta es reformarà íntegrament per acollir i satisfer les necessitats assistencials dels malalts infectats amb Covid-19.

La superfície reformada total serà de 818,20 metres quadrats, distribuïts en una àrea assistencial, formada per onze habitacions, on cadascuna incorporarà el seu propi bany. Sis de les habitacions seran dobles i cinc individuals. D’aquesta manera, les noves instal·lacions tindran una capacitat total per a 17 pacients. A més, comptarà amb una àrea de serveis, formada pels vestuaris de personal, l’office, àrea de descans del personal, les cambres de neteja, els magatzems de net i brut, i un despatx polivalent.

La planta tindrà les dependències, els espais i les instal·lacions necessàries per realitzar de manera adequada tots els serveis d’internament adients per al tractament amb malalts de Covid-19, d’acord amb la normativa específica i les recomanacions tècniques del Departament de Salut, i garantir-ne l’accés i la utilització de les persones amb discapacitat.

Aquestes obres tenen un pressupost total de 1.288.285,54 euros i un termini d’execució de 2 mesos i mig.

Comarcal d’Amposta

També arrenca a Amposta l’adequació de la quarta planta de l’Hospital Comarcal d’Amposta, actualment buida. En aquesta planta s’hi realitzarà una inversió per poder crear 8 noves habitacions dobles, en un espai total de 500 metres quadrats. L’inici d’aquesta actuació està prevista per als pròxims dies i el pressupost és de 708.000 euros, amb la previsió que l’obra estigue acabada el proper mes de novembre.

La gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha destacat que es tracta d’obres «per tal de donar resposta a la Covid però, a més, formaran part estructural del sistema assistencial de la regió. Per tant, els usuaris guanyen en equipaments que quedaran un cop hagi passat la pandèmia i que serviran per reforçar la regió sanitària».

Comentarios
Multimedia Diari