Arrenquen a l’octubre les obres de millora del ferm de la C-12 al Baix Ebre

La via es troba en mal estat entre els municipis de Xerta i Aldover i fa temps que els usuaris hi reclamen una renovació

16 septiembre 2020 05:40 | Actualizado a 18 septiembre 2020 11:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En espera de la conversió de la carretera C-12 (Eix de l’Ebre) en una via de tres carrils (2 +1) entre Amposta i Lleida, el Departament de Territori i Sostenibilitat executa millores puntuals a la via al seu pas per les Terres de l’Ebre. Una de les més esperades i que arrencarà el proper 5 d’octubre és la renovació del ferm en el tram entre Xerta i Aldover, al Baix Ebre. Es tracta d’un tram molt transitat i que es troba en molt mal estat, tal i com fa temps que denuncien els usuaris i ajuntaments de la zona. Així, la Generalitat preveu col·locar una nova cap de rodadura, amb una inversió de més d’un milió d’euros. Actualment ja estan en marxa els treballs previs, com ara la neteja dels vorals, segons detalla la directora dels serveis de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l’Ebre, Lídia Pino. «Es tracta d’una obra molt esperada pels veïns d’aquests pobles»; remarca el delegat del Govern, Xavier Pallarés, tot admetent que mentre no s’executi la reforma integral de la via «cal garantir igualment que s’hi pot circular amb condicions».

Les obres que ja estan en marxa i que es preveuen acabar a finals d’any són les de protecció dels talussos de la via en els trams entre Tortosa i Benifallet per una banda i entre Garcia i Flix per l’altra, amb una inversió global d’1,8 milions d’euros. Segons recorda Lídia Pino, el temporal Glòria va causar danys i esllavissades en diversos trams de la via que van obligar a tallar-la puntualment. Llavors es va decidir fer un estudi geològic per analitzar l’estat dels talussos, determinar les possibles afectacions en cas de nous temporals i reparar els danys causats. Així, com a mesura de protecció s’estan instal·lant malles de triple torsió en punts de Vinallop (Tortosa), Aldover o Garcia.

Una actuació similar de protecció dels talussos s’ha executat també al a carretera que uneix Gandesa i Horta de Sant Joan.

Un altre projecte en el que s’està treballant és en l’accés des de la C-12 a l’estació de la Via Verda de Benifallet, també molt reivindicada al municipi i pels usuaris, mentre està en licitació la rotonda d’accés al nucli urbà de Jesús, actualment regulat per semàfors.

Més enllà de la C-12, la Generalitat també preveu la millora de la carretera que uneix Tivissa amb la Serra d’Almos, a la Ribera d’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari