Arrenquen els pressupostos participatius de Tortosa, amb la presentació de propostes

Del 13 al 30 de setembre, la ciutadania podrà fer arribar les actuacions que vulguen, emplenant el formulari disponible a la web de l'Ajuntament

09 septiembre 2021 15:48 | Actualizado a 09 septiembre 2021 15:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa engega la maquinària per a una nova edició dels pressupostos participatius. Els veïns podran escollir a què es destina una partida de 200.000 euros dels pressupostos municipals: 170.000 euros per a la ciutat de Tortosa, 15.000 per als Reguers i 15.000 euros més per al nucli de Vinallop. La resta de pobles del municipi, Jesús, Campredó i Bítem, queden fora de la iniciativa, en ser tots tres entitats municipals descentralitzades (EMD) i disposar de la capacitat de decidir on inverteixen el seu pressupost.

Així, a partir de dilluns vinent, s’obre amb la fase de recepció de propostes per part de la ciutadania. Per fer-les arribar, cal que les proposen persones físiques i que ho tramiten emplenant el formulari que estarà disponible a la web de l’Ajuntament: www.tortosa.cat. El termini acaba el 30 de setembre.

 Cada usuari pot emplenar un únic formulari, amb un màxim de tres propostes. Aquestes han de ser actuacions d’interès general que suposen inversió i que siguen de competència municipal. Han de ser concretes i avaluables, sostenibles en el temps i no han de generar la contractació de personal.   Cal especificar cada proposta d’una manera clara i el més acurada possible i cal que cada formulari estiga acompanyat de les dades d’identificació completes de la persona que el realitza, segons remarquen des de l’Ajuntament. 

Una vegada finalitzada la fase de recepció de propostes, els serveis tècnics municipals faran la validació i la valoració de les propostes recollides, de les quals en sortirà el llistat definitiu que es posarà a votació. Aquestes votacions estan previstes durant el mes de novembre, també de forma telemàtica arran de les restriccions per la pandèmia de la Covid-19.

Tant l’alcaldessa, Meritxell Roigé, com la regidora de Participació Ciutadana, Dolors Bel, han coincidit a fer una crida a la participació de la gent per rebre el màxim nombre de propostes. Assenyalen que el procés permet que la ciutadania s’implique directament sobre els afers de la ciutat.

Canal de WhatsApp
L’Ajuntament també ha donat a conèixer una nova via que vol afavorir la comunicació amb la ciutadania. Es tracta d’un canal de WhatsApp, a través del qual el consistori podrà informar d’incidències que es puguen produir, així com de les informacions d’interès públic. Per rebre els missatges, només cal enviar un missatge amb la paraula ALTA al 600 400 974.
 

Comentarios
Multimedia Diari