Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Arrenquen els treballs forestals de regeneració dels boscos afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre

Consisteixen en la retirada de l’arbrat cremat per a facilitar la regeneració

Marina Pallás

Whatsapp
Els operaris treballant en la zona afectat per l'incendi, aquest dimarts al matí a Flix. Foto: Joan Revillas

Els operaris treballant en la zona afectat per l'incendi, aquest dimarts al matí a Flix. Foto: Joan Revillas

Aquest dilluns s'han iniciat els treballs de restauració forestal als boscos afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre del passat mes de juny.

Les actuacions consisteixen en la retirada de l’arbrat cremat per a facilitar la regeneració i disminuir els riscos relacionats amb l’erosió i la sanitat vegetal. També s’està actuant d’urgència en la retirada d’arbres en la xarxa de camins de la zona incendiada.

Les actuacions suposaran una inversió de 2,2 milions d'euros que se sumaran als 3,5 milions més previstos en la construcció d'infraestructures de prevenció d'incendi. Així ho va transmetre la consellera Teresa Jordà en les diverses reunions mantingudes el passat divendres al matí a l'Ajuntament de Flix. La Generalitat, que descarta ja d'entrada la concessió d'ajuts directes, habilitarà també una línia de crèdit de 5 milions d'euros per als afectats a través de l'Institut Català de Finances (ICF), assumint el cost dels 800.000 euros d'interessos.

Els alcaldes i, especialment, la majoria dels pagesos afectats han valorat positivament la iniciativa del Govern i ja han desconvocat, de moment, els pròxims talls de protesta de la C-12.

Aquest dimarts al matí, el director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Oriol Anson, el director dels Serveis Territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Grau, i el conseller delegat de Forestal Catalana S.A., Gabriel Esquius han visitat la zona.

Comentarios

Lea También