Arrenquen les Jornades dels Fideus Rossejats a l'Ametlla de Mar

Dotze establiments caleros ofereixen les seves elaboracions fins el dia 10 de juny, coincidint també amb la Ruta de la Tapa Marinera

04 junio 2018 09:50 | Actualizado a 04 junio 2018 09:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ametlla de Mar donava el divendres passat, dia 1, el tret de sortida a les VII Jornades dels Fideus Rossejats de la Cala, que s’allargaran fins al dia 10 de juny. Els fideus cuinats a l’estil mariner són un menjar habitual a les barques i a les cases caleres des de temps immemorials. 

Dotze establiments del municipi ofereixen durant aquests deu dies menús molt variats, amb els fideus rossejats com a protagonistes principals. Des d’uns tradicionals fideus rossejats amb sípia, cloïsses i gamba, passant per una cassoleta de popets amb favetes i alls tendres, i fins a un ceviche de llobarro amb perles de llima i iuca, són alguns dels plats que es poden tastar als establiments de l’Ametlla de Mar, amb menús que oscil·len entre els 18 i els 42 euros. Tots els menús estan marinats amb vins de la DO Terra Alta.

La cloenda de les jornades serà el diumenge dia 10 de juny, amb la celebració de la XXIV Diada dels Fideus Rossejats. La festa tindrà lloc al port pesquer de l’Ametlla, amb concurs i degustacions gastronòmiques, vins de la DO Terra Alta, actuacions de Miquel del Roig i de la xaranga Suquet Calero i la Festa del Mar.

En el marc de les jornades també s’organitza la Ruta de la Tapa Marinera, en la qual setze bars del municipi ofereixen tapes amb marisc, peix o crustacis com a ingredients principals, pel preu de 3 euros.

Un any més s’organitza el concurs fotogràfic a través d’Instagram. Per participar s’han de compartir les imatges de les jornades amb les etiquetes #fideusrossejats18 i #ametllademar. La millor fotografia guanyarà un menú doble per a les jornades gastronòmiques de l’octubre.

Catifes de Corpus
Finalment el temps ha obligat a suspendre aquest diumenge la confecció de les tradicionals Catifes de Corpus, que engalanen els carrers elaborades  pels mateixos veïns. Així, l’activitat tindrà lloc el proper diumenge, 10 de juny. 

Comentarios
Multimedia Diari