Arriba la 2ª edició de mónFILMAT potenciant el debat sobre els aspectes creatius i socials

El Festival de Cinema i Paisatge tindrà lloc de l’1 al 9 de juliol a Amposta

27 junio 2017 10:58 | Actualizado a 27 junio 2017 11:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La 2ª edició del festival de Cinema i Paisatge mónFILMAT està encarat a potenciar el debat al voltant d'aspectes creatius i socials. L’esdeveniment està impulsat per Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre, on tindran lloc la majoria de projeccions des de l’1 fins al 9 de juliol, de manera gratuïta.

10 llargmetratges, 2 migmetratges i 19 curts preparats per portar a les Terres de l’Ebre peces d’autor que difícilment seran projectades en les grans sales de cinema comercial, i que per tant, és complicat que arribin a la població. El  festival dona l’oportunitat a tothom de gaudir d’aquestes pel·lícules i documentals d’autor que prenen el paisatge, ja sigui natural o urbà, com a eix vertebrador, com si d’un personatge més es tractés.

Peces com Safari, sobre la caça d’elefants a Àfrica; el documental Looking for Inifnity; Graffiti, filmat als escenaris de Txernòbil o La cazadora de águilas, documental rodat a Mongòlia, son algunes de les moltes que es retransmetran durant la setmana del festival mónFILMAT.

La inauguració tindrà lloc el proper 30 de juny amb la projecció de la pel·lícula Estiu del 1993, de Carla Simón. Un film revelació que ha sigut guardonat en festivals com el de Berlín o Màlaga. En l’acte es comptarà amb la presència de la pròpia directora i del seu equip.

Un any més en el festival hi participen autors locals. En aquest cas, les ebrenques Eva Mascarell i Sofia Cabanes, totes dues de Sant Carles de la Ràpita, presentaran els seus migmetratges Per què Xile? i Un ladrillo pa la historia, mostrant les seves experiències a l’exterior, en el primer cas a Xile i en el segon a Cuba. També s’ha programat per a aquesta edició la projecció de La millor opció, la història sobre el noi sahrauí acollit a Sant Jaume d’Enveja, dirigit per Òscar Pérez.

 

Comentarios
Multimedia Diari